DS: Dve godine ukazujemo na korupciju u opštini Požega 1Foto: Wikipedia

Demokratska stranka zajedno sa građanima i organizacijama dve godine, iz dana u dan se bori za utvrđivanje odgovornosti, poštovanje prava i sankcionisanje svih uključenih u kriminal, ne samo u Požegi, saopštila je ta stranka.

Kako se navodi u saopštenju, za Demokratsku stranku to nije samo stranačko pitanje, već suštinsko i opredeljujuće u principijelnom nastojanju da Srbija postane uređena država, a njeni građani zaštićeni od zloupotreba pojedinaca i pritisaka vlasti.
Informacija da su nadležni državni organi, sporo i sa kašnjenjem, reagovali na činjenično dokumentovane zahteve demokrata iz Požege i najuže rukovodstvo opštine Požega, kao i predsednika Milana Božića (SNS) priveli i saslušali u svojstvu osumnjičenih za više koruptivnih radnji, ohrabruje nas u uverenju da nastavimo sa jasnim i otvorenim zalaganjem da se svi odgovorni procesuiraju. Političku zaštitu ne može uživati niko ko se ogreši o zakon, ko u ime vlastitog interesa potire pravdu i pravo, saopštio je DS.
Oni su pozvali nadležne organe da intenziviraju aktivnosti na otkrivanju svih koji su posredno ili neposredno bili uključeni u napredni kriminal, na jasnom određenju i prema odgovornima za stvaranje političkog ambijenta za tu i takvu vladavinu temeljenu na mitu i korupciji, kriminalu i bezakonju.
Požega nije bila usamljen primer, ističu iz DS-a, zato je bitno da ne ostane i poslednji primer demonstriranja odlučnosti i rešenosti da se nadležni organi uhvate u koštac sa endemskim bolestima društva.
Demokratska stranka ne proklamuje nužnost efikasnog, brzog i jakog odgovora države na sveopštu kriminalizaciju zbog revanšizma, već zato što smo svesni da je to jedini način da se dodje do najodgovornijeg za stanje i posledice i time prestane vladavina naprednog kriminala, a zemlja uvede u drugačije, pravednije i bolje, zaključuju iz te stranke u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari