DS: Ovakvoj vlasti bićemo oštra opozicija, nećemo praviti koaliciju sa SNS 1Foto: Logo

Još jednom potvrđujemo da ćemo ovakvoj vlasti biti oštra opozicija, nećemo praviti koaliciju sa SNS-om niti davati podršku vladi SNS-a, navodi Demokratska stranka u Deklaraciji o opozicionom delovanju.

Ističu da je u Srbiji devastirana autoritarnom vlašću i da su demokratske institucije u Srbiji uništene ili obezvređene. Demokratska stranka naglašava da je neophodno delovanje na jasnoj ideološkoj i programskoj platformi koje će se suprotstaviti uništavanju demokratske perspektive Srbije.

„Borićemo se za društvo socijalne pravde, tolerancije i poštovanja ljudskih prava, za slobodu medija i poštene i slobodne izbore; za podelu vlasti i vladavinu prava u kojoj će sudstvo biti nezavisno i u kojoj će se Ustav i zakoni bezuslovno poštovati; za parlament koji će biti najviše zakonodavno telo, središte demokratske debate, ali i kontrolor izvršne vlasti koja neće izlaziti iz svojih ustavnih i zakonskih okvira“, navodi DS u saopštenju.

Takođe dodaju da će se boriti i za uređen privredni ambijent i slobodan rad sindikata uz stalni dijalog i međusobno uvažavanje poslodavaca i radnika; za razvoj dobrosusedskih odnosa i trajnog mira u regionu; za evropske vrednosti i ulazak u Evropsku uniju; kao i za budućnost Srbije u kojoj će svi građani imati jednake šanse i jednak status pred zakonom, bez obzira na njihovu nacionalnost, veroispovest ili političko opredeljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari