DS podnosi krivičnu prijavu protiv SNS 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Demokratska stranka će podneti krivičnu prijavu protiv Srpske napredne stranke zbog povrede slobode kretanja građana na političkom skupu održanom u Pančevu 19.maja, navodi se u saopštenju DS.

Na snimcima koji su šokirali i dodatno uznemirili građane Srbije vidi se da obezbeđenje ne dozvoljava okupljenim ljudima da se slobodno kreću i napuste skup.

Uznemirujuće je i to što se sve dešava u neposrednoj blizini policajaca koji su do te mere poniženi i degradirani da ne smeju da rade svoj posao i uhapse SNS aktiviste, koji ne dozvoljavaju građanima da odu sa mitinga, dodaje se.

U javnosti potpuno kompromitovana Srpska napredna stranka doživljava potpuni fijasko, pa u želji da sakrije tu činjenicu pribegava ogoljenom nasilju kako bi pokazala lažnu sliku podrške naroda njihovom lideru. Opravdano uplašeni zbog veličanstvenog i sve većeg broja građana koji protestuju protiv njih kao generatora nasilja u društvu, Vučićevi jurišnici ne biraju sredstva kojim pokušavaju da zaustave pad koji je neizbežan, ističe se.

Demokratska stranka nastavlja da se protiv kriminalnog režima bori na svaki mogući i legitiman način, institucionalno, uprokos činjenici da su institucije u Srbiji potpuno urušene, ali i vaninstitucionalno. Bićemo na strani pravde, istine i slobode, uz nezadovoljne građane koji traže da nasilje prestane i da se odgovorni sankcionišu. Zajedno ćemo pobediti, poručuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari