DS: Poreska uprava da proveri poreklo novca kog je Danilo Vučić poklonio Kapetanu Draganu 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas Poresku upravu da proveri poreklo novca i imovine koje su po navodima DS, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo i „njegovi drugovi“ poklonili Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan. 

Iz DS su naveli da je, „gostujući na jednoj režimskoj televiziji“, Vasiljković eksplicitno izjavio da su mu Danilo Vučić i njegovi neimenovani drugovi poklonili „džak sa parama“, stan i auto kada je izašao iz hrvatskog zatvora i došao u Beograd.

„Nekadašnji instruktor u kampu za obuku milicije SAO Krajine u Golubiću kod Knina je tako javno priznao da sada nastupa kao plaćenik režima Aleksandra Vučića, što Demokratska strana tvrdi sve vreme njegovih učestalih pojavljivanja u javnosti“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da „Vučićev režim nesumnjivo stoji“ i iza kampanje za prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži oslobađanje nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo predsednika Vlade Srbije i Demokratske stranke Zorana Đinđića 2003. godine.

„Aleksandar Vučić može da se ljuti koliko hoće i vrišti po režimskim medijima kako mu opozicija napada porodicu, ali je u obavezi da odgovori otkud njegovom sinu i njegovom društvu ‘džak para’ ili da dokaže kako je Kapetan Dragan lagao kada je govorio o pomoći koju je dobio od ljudi povezanih sa samim vrhom vlasti“, naveli su iz DS.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.