DS pozvala premijerku Anu Brnabić da hitno smeni ministra finansija Sinišu Malog 1Foto: Logo

Odlukom Univerziteta u Beogradu da se poništi diploma doktora nauka Siniše Malog zbog drskog plagijata, sačuvan je obraz i dostojanstvo obrazovnog sistema u Srbiji, saopšteno je danas iz Demokratske stranke (DS).

Vanredni profesor Pravnog fakulteta u Nišu Darko Dimovski, koji je i član Resornog odbora za obrazovanje DS, povodom poništenja diplome aktuelnog ministra finansija, naveo je u pisanoj izjavi da su svi svesni da „Siniša Mali neće sam dati ostavku, a da delo plagiranja doktorata ne sme da prodje bez političkih posledica“.

„Zbog toga, DS poziva predsednicu Vlade Anu Brnabić da odmah u hitnom postupku pokrene proceduru za smenu ministra finansija u njenoj Vladi“, rekao je Dimovski i dodao da će, ako se to ipak ne desi, nakon promene vlasti biti preispitani i sve ostali „sumnjivi doktorati“.

Dimovski je dodao da je „ova odluka ohrabrila celokupnu akademsku zajednicu, ali i gradjane Srbije“, kao i da je „jasno da nema više mesta bilo kojoj vrsti straha i da pritisci ne daju željeni rezultat“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari