DS traži oduzimanje mandata Šešelju 1Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Poslanička grupa Demokratske stranke zatražila je danas da se osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju oduzme poslanički mandat, a
predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković je zamereno što nije reagovala na pretnje koje je Šešelj uputio poslanici Aleksandri Jerkov.

Poslanik DS Balša Božović je na konferenciji za novinare konstatovao da je Šešelj osuđen za ratne zločine i pozvao da mu se hitno oduzme mandat.

„Šešelj služi Vučiću kako bi pretio, ulivao strah i propagirao ratnohuškačku politiku, sa kojom je Vučić intiman“, istakao je Božović. Šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić poručio je da su poslanici današnjom konferencijom za novinare želeli da podrže Aleksandru Jerkov koja se našla na udaru pretnji Šešelja.

Šešelj je pravosnažno osuđen za ratne zločine i to obavezuje ovaj Dom da mu oduzme mandat, predočio je Ćirić. Poslanik Nove stranke Zoran Živković je ukazao da je Vojislav Šešelj svojevremeno služio Slobodanu Miloševiću, a da danas služi Vučiću.

Prema Živkoviću, Šešelj je „spoj dvorske lude i trojanskog konja“ i njegova uloga decenijama je da kompromituje sve što bi Srbiju činilo normalnom zemljom. Podršku Aleksandri Jerkov zbog pretnji Vojislava Šešelja uputila je i poslanica Dveri Marija Janjušević iz Saveza za Srbiju.

Janjušević je konstatovala da se poslanici mogu razlikovati po političkim stavovima, ali da se nasilje mora osuditi. Ona je istakla i da se Jerkov ponaša pristojno u Skupštini Srbije prema svima i da je više puta tražila da se raspravlja o zakonu o nestalim bebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari