DS: Vlast da prekine sa poklanjanjem državne imovine 1

Od trenutka potpisivanja Ugovora o izgradnji Beograda na vodi svedoci smo sve štetnosti koje donosi ovaj megalomanski projekat Alakasandra Vučića i njegovih arapskih prijatelja, saopštio je DS.

Oni dodaju da su problemi, koje ovaj ugovor generiše, svakim danom sve su očigledniji.

„Lanac protivzakonitih radnji niže se od noćnog rušenja pod fantomkama u Hercegovačkoj, flagrantnog kršenja Ustava, privatizacije javnih površina i suspenzije naših zakona i urbanistickih planova na prostoru Savamale. Ovih dana, suočavamo se sa neverovatnom činjenicom da će preduzeće Beograd na vodi bez nadoknade preuzeti ne samo upravljanje nad hotelom „Bristol“, već  i nad ostalim objektima u Savamali, poput zgrade “Simpa” i “Beogradske zadruge”, ističe se u saopštenju.

Primer bez presadana u Evropi, dodaju, da vlada jedne države dozvoli otuđenje svoje imovine i zemljišta vredne  stotine miliona evra na štetu svojih građana a u korist inostrane privatne kompanije.

„Iz dana u dan, postaje sve jasnije da je projekat Beograd na vodi samo još jedan u nizu ekonomski pogubnih projekata Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, koji Beograđani već papreno plaćaju, a u godinama koje dolaze, plaćaće i građani cele Srbije“, napominju u DS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari