DS: Vlasti Srbije odgovorne za haos na prelazima na Kosovu 1foto FoNet Božana Pavlica

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da vlasti u Srbiji namerno nisu uradile ništa u vezi sa rešavanjem problema registarskih oznaka za automobile i druga vozila na Кosovu i Metohiji i da su svesno pustile da bez novog dogovora i rešenja istekne rok važenja sporazuma o tablicama, koji je pre pet godina potpisan u Briselu.

„Reč je očigledno o političkoj igri u kojoj vođa režima u Beogradu, Aleksandar Vučić, ispunjava obaveze koje je preuzeo u pregovorima sa Prištinom i istovremeno pokušava da sačuva rejting među biračima, pred kojima se predstavlja kao nacionalista i nepobediv borac za državne i nacionalne interese“, navela je Manojlovićeva u pisanoj izjavi.

Prema njenim rečima, u toj igri profitiraju „vlada u Prištini i njen predsednik Aljbin Кurti (Albin), koji vodi svoju predizbornu kampanju i promoviše takozvanu politiku reciprociteta“, dok gube građani i privreda Srbije, a posebno preostali Srbi na Кosovu i Metohiji.

„Sadašnja vlast u Srbiji na čelu sa Vučićem je 2016. godine sklopila sporazum o tablicama, koji se zasniva na principu reciprociteta i time stvorila pretpostavke za to da danas na administrativnim prelazima, svim građanima Srbije sa kola skidaju regularne tablice i stavljaju privremene“, rekla je ona.

Dodala je da je režim u Beogradu odgovaran za sav „onaj haos na administrativnim prelazima, štetu koju trpe građani i privreda i novo pogoršanje bezbednosne situacije“.

Kako je navela, „za zvanični Beograd ovo sigurno nije iznenađenje, a galama koju sada podižu služi samo za to da sakrije istinu, naravno da su i Vučić i njegovi poslušnici iz Srpske liste znali da će Кurti dovesti jedinice specijalne policije na Jarinje i da će iskoristiti ‘poklon’ iz Beograda za svoju predizbornu kampanju, ali su o tome ćutali“.

„To shvata većina ljudi sa Кosova i Metohije i većina onih sa kojima sam razgovarala juče i danas, uglavnom isto govore: ako Кurti sve ovo radi na svoju ruku, bez znanja srpske strane i protivno postojećim sporazumima, šta onda u njegovoj vladi i dalje rade predstavnici Srpske liste“, istakla je Manojlovićeva.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “DS: Vlasti Srbije odgovorne za haos na prelazima na Kosovu”

  1. Ne razumem nista. Ovi oz Pristine se pozivaju na sporazum iz 2011 koji je potpisao Borko Stefanovic. Toliko ste napravili problema a samo jednom recite pogresili smo pa neka rrsava ako zna bolje.

  2. Ako Vučić nije svestan da je od.sebe u vezi..Hitnog saziva „nadležnog “ za nacionalnu bezbednost. Od sebe napravio dvorsku ludu.u.sopstvenoj. režiji.., je.ovog.puta!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.