DSK će naredne sedmice objaviti stav o Statutu ZSO 1Bilbord sa obeležjem ZSO na severu Kosovske Mitrovice; foto: Vojin Radovanović/Danas

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ljumir Abdidžiku izjavio je danas da će krajem sledeće nedelje ta stranka objaviti svoj zvanični stav u vezi nacrta Statuta Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO) koji je predložila Evropska unija.

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari