Dušan Janjić: Britanci najbolje mogu da pošalju poruku „ako hoćete sa Rusijom, obrisani ste za EU i NATO“

Ostavite komentar


  1. Janjiću,pa Britanija nije više u EU i zašto onda midlite da nas ona može naterati da se odvojimo od Rusije ?

  2. kakve veze ima engleska sa eu. Janjić potvrdio čiji je poslušnik mada je većini to odavno poznato.

  3. Mislim da se Janjić malo nespretno izrazio. Naravno, on ne može da izjavi za medije da okretanje leđa EU i odlazak pod skute Rusije nije prihvatljiva opcija za SAD, EU i Britaniju. I da to Srbiji (pardon, Vučiću) neće biti dozvoljeno.

  4. Ne želimo u EU i NATO.Kada će već jednom ovi sa zapada da shvate da im nikada nećemo zaboraviti sva zla koja su nam naneli.

  5. Kako Britanci koji su napustili EU mogu da odredjuju ko moze a ko ne da udje? Dalje, u EU ima zemalja koje nisu clanice NATO-a? Kakva je ovo analiza i kakva su ovo poredjenja?

  6. Uvaženi Janjiću, da je EU nešto vredno ne bi Englezi otišli. A za „milosrdni“ NATO nije nas briga. Sva zla na ovoj planeti došla su sa Zapada. To niko ne može negirati. No, biće dobro. Biće dobro kada ovakvog Zapada ne bude bilo.

  7. Jasno je da nas evropa smatra za starletu kada pravi zurku. Ako je vec tako sta je tu lose sto biramo sa kim zelimo da budemo.

  8. Kako da ne, izaslanik GB će da nam donese spas, kako to odjednom da dođu kad im preti opasnost od rušenja RT projekta you Jadru, traži li možda garancije za potpisane memorandume?

  9. Ja mislim da se Rio tintu spremi sut karta iz Srbije i specijalac dolazi da to spreči….

  10. @Tamara-Ma ne samo da necete biti primljeni u EU,vec treba zabraniti srpskom pasosu ulazak u drzavama EU i NATO!

  11. Britanci u NATO NIKADA i nećemo ući jer ne želimo a koliko znam niste ni u EU pa i ne možete da nas ucenjujete a pitanje je i ko i dalje želi to članstvo u EU.

  12. Od EU hoćemo samo donacije i što više para. Sve ostalo ima Rusija i Kina. E moja Srbijo.

  13. Pa Makron i Merkelova su jasno rekli da nas u EU nema još decenijama. A NATO? Teško ikada. Dakle foliranje impotentnih UK birokrata.

  14. Milioni nasih ljudi su vec na Zapadu. Logicno je da se fokusiramo na Zapad, uz sve mane i prednosti, a da odrzimo dobre odnose sa Rusijom i Kinom. Posebno je vazno imati odlicne odnose sa komsijama.

  15. Za vreme nacističke okupacije takav čovek vi se nazivao komandant za jugoistok.Danas se to zove izaslanik za zapadni Balkan.
    Uglavnom ista priča.

  16. Ovo je komentar potpuno neupućenog ili potpuno svrstanog uz zapadnu alijansu koja ne prestaje da nam preti sankcijama i da nas tretira kao osvojenu teritoriju na kojoj mogu da rade šta hoće. I ovaj Britanac je dokaz za to. Ljude koji su organizovali našu tragediju predstavljati kao rešenje je najblaže rečeno bez ukusa.

  17. Ovo je ludnica, dobili najviše bespovratnih sredstava od EU, a najdraži im “ braća“ Rusi i Kinezi. Nismo ništa naučili iz istorije.

  18. Gospodin Janjić bez uvrede mlati praznu slamu.Kojim metodama će nam UK onemogučiti ulazak u EU a u NATO verujem da i nećemo.

  19. Jesi li ozbiljan? Britanci, koji vise nisu u EU, da nekoga brišu sa liste za EU? Malo morgen…što bi rekli nemci.

  20. E moj Mane…te donacije EU nisu ni 1% ratne reparacije koju bi EU trebao da plati Srbiji. Sruše ti kucu, pa ti poklone šator da ne kisneš. Papagaj je za tebe doktor nauka.

  21. E..neznate vi šta su Englezi…setite se samo one:Što se praviš Englez…živim sa njima 25 godina i znam šta to znači…

  22. Vidim da mnogi ne znaju da tumace diplomatske izjave: „Ako hocete sa Rusijom, obrisani ste za EU i NATO“…“ONDA STE – PROTIV – EU, NATO I SAD“. E, sad – da li ste svesni – STA to sve znaci i podrazumeva. A Srbija je OKRUZENA NATO clanicama. I pogledajte – gde je Rusija, i gde je Kina. Nebo lako moze da se zatvori za prelete aviona.

  23. Dragi sugrađani, možda se neko seća redova za vizu u ambasadama, benzina u coca cola plastičnim flašama, praznih rafova i penzija od 4 nemačke marke, apoteka bez lekova i još mnogo gorih krvavih dešavanja na našem tlu.

    Ostavka Ante Markovića 1991, zadnjeg YU premijera:
    ‘Zablude ćemo plaćati siromaštvom, trovanjem duha i položajem daleke periferije Evrope’
    Razmislite jer već je kasno

  24. Da li ovakvi nadrianalitičari shvataju šta izgovaraju,???
    Čuj Britanija… pukla ko Grčka.

  25. Džabe drobiš! 70% Srba i hoce sa Rusijom! Tu je greška svih predsednika do sada!

  26. Po porukama vecine na ovom portalu,vidim da Srbi nista nisu naucili iz ne tako davne proslosti.Toliko rusofila na jednom mjestu,za bolje i niste!

  27. A sto će britanci kad su izasli iz eu….
    Ko to sad njima dozvoljava da salju izaslanike…Ko su sad to oni pa oni ….
    Rbijednici…..

  28. Janjiću, prvi put da grešite. Gde je mnogo babica, dete je kilavo. Kakvo to čudo mogu da izvedu penzosi, kad aktivne diplomate nemaju snage? Mogu i da nam „daju snažnu poruku“ slanjem 10 vojnika, kao u Poljskoj…

  29. Realno,po mnogo čemu smo bliži Rusiji i Kini nego zapadu!I kulturološki,i etički,i moralno i ekonomski,pa i biološki!Sem toga ,nacije istoka su daleko manje porobljavale i kolonizovale svet od zapadnih demokrata i njihovih izopačenih sloboda i vrednosti!

  30. Kroz celu našu istoriju noviju Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije potpomaže naš narod.

  31. Ovaj Janjic je vrhunski analiticar. Covek kaze da Britanci odlucuju ko ce u EU a ko ne. Pa oni covece vise nisu u EU. Jesi li skoro citao neke novine, gledao tv ili nesto citso na netu. U kojoj pecini zivi ovaj?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.