Dušan Petričić: Nemamo ambicije da postanemo klasična stranka

Karikaturista za Danas o registrovanju udruženja građana "Samoodbrana" i ciljevima takvog postupka

Ostavite komentar


  1. To ce biti dug i mukotrpan rad. Samo sa puno vaspitanja, obrazovanja, pedagogije, medjusobnog uvazavanja i jos mnogo stvari koje sada zaboravljam moze se postici nesto dobro. To se preko noci ne moze desiti.
    Potrebne su decenije….
    …i evo, bas sada kad sam spreman da doprinesem rastu gradjanske svesti zena me salje u prodavnicu…. zaista nece biti lako.

  2. Vaši ciljevi su sasvim u redu. Ali ako mislite da ih postignete kao „grupa građana“, od toga nema ništa. U sistemu gde stranke kontrolišu državu tj. sve institucije, medije, tj. javni prostor, kao „grupa građana“ imaćete uticaj… ako ne baš nikakav, a ono svakako nedovoljan za bilo kakvu promenu.
    Promena je moguća samo kroz promenu svesti ljudi, a ne kroz nekakvu imaginarnu „borbu za istinu“ (šta to znači?).
    Vašoj ideji je potrebna masovnost. A to može samo kroz stranku, pokret, zovite kako hoćete. Sve ostalo je debatni klub za psihoterapiju i utehu njegovih članova.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.