Dušan Teodorović: Patriotski je da imamo fer i poštene izbore, a to trenutno nije moguće u Srbiji 1Foto: Miroslav Dragojevic

O neuspešnim pregovorima vlasti i opozicije oko narednih izbora, novoj potencijalnoj krizi u koju zapadamo, kao i postojanju energije u društvu za bilo kakvim promenama, u emisiji „Među nama“ govorio je akademik Dušan Teodorović.

Akademik Teodorović je na početku razgovora izneo svoje iskustvo sa jednim fantomskim biračem prijavljenim na njegovoj adresi, predlažući vlastima Zvezdin stadion kao moguće stecište za fantomske birače na narednim izborima.

„Ja sam imao prvi iskustvo s fantomskim biračem pre četiri godine i to sam prijavio MUP-u. Oni su došli u stan i na kraju su me posle dva meseca obavestili da ta osoba ne stanuje kod mene, kao da ja to nisam znao. Ne znam da li je sledeće da bude Zvezdin stadion jer može da stane dosta ljudi“, rekao je Teodorović, dodavši da bi „Vučić mogao da patentira ovaj svoj izum sa fantomskim biračima drugim diktatorskim režimima u svetu“, prenosi Nova.rs.

Akademik je kao jedino rešenje za održavanje fer i slobodnih izbora naveo neposredno učešće EU u organizaciji izbora.

„Mislim da je stvar stigla dotle da bi opozicija trebalo da traži da sledeće izbore organizuje Evropska unija. To je veoma patriotska ideja, a ne izdajnička. Izdajnička ideja je da se vara, krade, potplaćuju ljudi…Patriotski je da imamo fer i poštene izbore, a to trenutno nije moguće u Srbiji“, istakao je Teodorović upozoravajući da je „sve u rukama jednog čoveka i da je taj čovek spreman na sve kriminalne radnje kako bi ostao na vlasti“.

On je na kraju opisao i trenutno stanje u našem društvu i energiju koja bi eventualno mogla da se prelije na ulicu, kao jedno od rešenja o kojem, kako kaže, „nerado govori“.

„Ne vidim energije. Ovde se narod promenio, promenio se moral, stigle su nove generacije koje su rasle pod Aleksandrom Vučićem, a mnogi hrabri, mladi i pametni odlaze, a ti ljudi bi bili motor promena“, zaključio je Teodorović na kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari