Duško Vujošević osudio pretnje Radi Trajković: Opozicija i javnost ne smeju da ćute 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO)

Proslavljeni košarkaški trener i nosilac beogradske liste koalicije „Ajmo ljudi“ na prošlim izborima Duško Vujošević osudio je danas pretnje i napade kojima je izložena predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković i pozvao sve da stanu u njenu zaštitu.

On je istakao da je obaveza društva da zaštiti Radu Trajković i njeno pravo da iznosi svoje političke stavove i mišljenja bez obzira na to da li se pojedinačno građani sa njima slažu ili ne.

„Ovo nije pitanje zaštite bilo čijeg političkog opredeljenja, već zaštite ljudskog života i bezbednosti i slobode mišljenja i izražavanja, a to je naša civilizacijska obaveza“, rekao je Vujošević, navodi se u saopštenju Socijaldemokratske stranke.

Ističe se da opozicija i javnost ne smeju da ćute na napade.

„Danas moramo svi stati u zaštitu žene čija bezbednost je ugrožena dok joj se godinama upućuju pretnje, dok joj predstavnici Srpske liste danas crtaju metu na čelu da bi time pravdali svoj povratak u kosovski parlament, a Šešelj najavljuje da će završiti kao Oliver Ivanović“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari