Dveri: Interes Srbije nije unija sa Albanijom već sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret Dveri ocenio je danas da interes Srbije nije unija sa Albanijom već sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom (RS) i da da je svaki vid stvaranja međudržavne saradnje sa Albanijiom i Severnom Makedonijom, o čemu se narod nikada nije izjasnio na referendumu, „pomaganje jednom velikoalbanskom projektu od kojeg Srbija neće imati nikakve koristi“.

Sporazumi iz oblasti regionalnog saobraćaja, bržeg protoka roba i liberalizaciji radnih dozvola idu na ruku prvenstveno Severnoj Makedoniji i Albaniji, zbog mnogo većeg i sada skroz otvorenog srpskog tržišta, ističu Dveri u saopštenju.

Ta stranka smatra da će liberalizacijom prometa ljudi, roba i usluga najviše štete imati srpski privrednici, što se moglo videti nedavno u Leskovcu, kada su proizvođači paradjza bili primorani da uništavaju svoje proizvode, nakon uvoza jeftine robe iz tih zemalja.

Smatramo da je ovim projektom ugrožena bezbednost celokupnog srpskog naroda u regionu, pogotovo što je još Vašingtonskim sporazumom planirano da u ovaj projekat uđe i lažna država Kosovo. Ova vlast je na rečima, veliki pobornik zajedništva srpskog naroda, ali delima ona formalno potpisuje i učestvuje samo u onim projektima koji nikave veze nemaju sa srpskim interesima, konstatuju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari