Mediji: Bliži odnosi sa Republikom Srpskom, odgovor Beograda na platformu "ZB - četvorka" 1foto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Srbija i Republika Srpska u narednim mesecima dodatno će učvrstiti saradnju, to će kako pišu Novosti, biti odgovor Beograda i Banjaluke na stvaranje nove inicijative „Zapadnobalkanska četvorka – 100 osto usklađenost sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU“.

Dodatna saradnja Srbije i RS  će se ogledati u koordinisanim nastupima po najvažnijim političkim pitanjima, ali i još većim jačanjem ekonomskih i društvenih veza, tvrdi ovaj mediji.

To će biti odgovor na inicijativu koju su pre par dana u Skoplju usaglasili ministri spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani, Crne Gore Đorđe Radulović, Albanije Olta Džaka i zamenik šefa diplomatije tzv. Kosova Krešnik Ahmeti.

Tema njihovog nedavnog sastanka u Skoplju, nakon koga je pomenuta inicijativa ozvaničena je „puna usklađenost četiri zemlje grupe KVAD sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, u svetlu nove geopolitičke realnosti, hibridnih pretnji, energetske krize i ekonomskih posledica izazvanih ruskom invazijom na Ukrajinu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari