Dveri jedina "opozicija" bez predsednika skupštinskog odbora: Boško Obradović o preraspodeli funkcija opozicije u parlamentu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Poslanička grupa Srpski pokret Dveri – Patriotski blok je jedina opoziciona izborna lista koja nije dobila niti jedno rukovodeće mesto u skupštinskim radnim telima, ali smo uprkos tome učestvovali u zajedničkom dogovoru između vlasti i opozicije, sa ciljem da novi saziv krene jednim dobrim putem. Imaćemo mesto zamenika predsednika Odbora za zdravlje i porodicu, i smatramo da tu možemo dati veliki doprinos jer su to naše teme – kaže za Danas Boško Obradović, lider Dveri.

Kada su krenule igre unutar prozapadne opozicije oko mesta potpredsednika i kako će oni biti kandidovani, dodaje on, „u tome dalje nismo želeli da učestvujemo i ostali smo uzdržani po pitanju izbora svih šest potpredsednika Skupštine, i onih iz vlasti i onih iz opozicije, dajući im svima tako priliku da se pokažu i dokažu u svom radu“.

– Jedino smo glasali za izbor generala Božidara Delića za potpredsednika, jer smo to javno obećali. Smatramo ispravnim da desne, suverenističke i patriotske opcije, a tu mislim na Srpsku koaliciju NADA, Srpsku stranku Zavetnici i Dveri i naš Patritski blok, imaju jednog potpredsednika, a ne da potpredsednici dolaze samo iz redova prozapadne opozicije i nacionalnih manjina. S obzirom da je NADA najveća poslanička grupa među nama prirodno je bilo da podržimo njihovog kandidata za potpredsednika – zaključuje Boško Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari