Dveri još nemaju stav o izlasku na izbore 1Foto FoNet Milica Vučković

Iz stranke Dveri saopšteno je danas da se solidarišu sa kolegama iz opozicije u borbi za slobodne i poštene izbore.

U saopštenju se ističe da će Dveri, kada bude poznato kada će biti održani svi lokalni izbori, zauzeti stav o načinu izlaska na izbore u Beogradu i sve druge lokalne izbore.

„Apsolutno se protivimo ponašanju aktuelne vlasti koja izbegava da objavi tačne termine za sve preostale lokalne izbore, kao i njihovom odbijanju da obezbede fer izborne uslove“, istakle su Dveri.

Podsetimo, Ana Brnabić, predsednica Narodne skupštine, raspisala je 3. aprila izbore za Skupštinu Beograda za 2. jun, bez dogovora sa dve glavne opozicione koalicije Srbija protiv nasilja i NADA, koje su najavile da tih izbora za njih neće biti, jer nije ispunjen uslov da beogradski izbori budu istovremeno održani sa ostatkom lokalnih.

Lokalnim skupštinama u preko 80 samouprava, izbaranih 2020, mandat ističe tokom leta. U decembru su zajedno sa vanrednim parlamentarnim održani vanredni beogradski izbori zajedno sa izborima u 65 lokalnih samouprava, čiji su mandati skraćeni ostavkama gradonačelnika iz SNS-a.

Opozicija te izbore smatra pokradenim, između ostalog i zato jer je došlo do preseljenja birača iz mesta u kojima se izbori ne održavaju, u Beograd, za račun vladajuće stranke. Dveri su na tim izborima ostale ispod cenzusa i na za parlament Srbije i za Beograd, a nastupile su u koaliciji sa Zavetnicima, koji će sada ići na izbore sa vladajućom koalicijom.

Lider Dveri Boško Obradović povukao se sa čela stranke zbog neuspeha i najavio da će se posvetiti lokalnim izborima, i to posebno u rodnom Čačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari