Potpredsednik Dveri o spekulacijama da će u koaliciju sa DJB i Narodnom strankom 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić kazao je danas da na nivou tog pokreta ne postoji odluka o „nekim novim republičkim koalicijama“ o kojima pišu mediji.

On je u pisanoj izjavi naveo da je razloga za to više, ali najpre zbog toga što su Predsedništvo i predsednik pokreta u ostavci, kao i da u takvom tehničkom mandatu, sigurno neće biti donete nikakve strateške odluke o daljem radu.

„To je tema za Glavni odbor koji je zakazan za 11. februar i novo rukovodstvo Dveri koje će tek biti izabrano. Smatramo da ne treba žuriti ni u kakve nove saveze ili koalicije, već da dobro treba razmisliti o svemu što se dešava na srpskoj političkoj sceni i pustiti vreme da se svi politički akteri pokažu“, rekao je Kostić.

Dodao je da je u međuvremenu Predsedništvo Dveri u ostavci, donelo preporuku svim njihovim gradskim i opštinskim organizacijama da stupe u kontakt sa kolegama iz opozicije na lokalnom nivou i da pokrenu početne razgovore oko potencijalne saradnje na lokalnim izborima, „ali samo sa onima za koje je neprihvatljiva bilo kakva saradnja sa vladajućom Srpskom naprednom strankom i pre i posle izbora“.

Kako je naveo, Predsedništvo Dveri smatra da je svaki oblik koordinacije unutar opozicije pred nastupajuće lokalne izbore, tamo gde nisu održani u decembru, dobrodošao i da je to jedini način da se izbore za poštene izborne uslove i smenu naprednjačke vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari