Dveri: Napadnuta Radmila Vasić u zgradi Opštine Zvezdara 1BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Pokret Dveri saopštio je danas da je njihova potpredsednica, doskorašnja poslanica Skupštine Srbije Radmila Vasić fizički napadnuta u zgradi beogradske opštine Zvezdara, kada je otišla da proveri angažovanje opštinskih overivača potpisa za izbornu listu „Nacionalno okupljanje“.

„Prilikom pokušaja da od nadležnih iz opštine dobije objašnjenje zašto krše izborne zakone i Zakon o lokalnoj samoupravi, uposlenik opštine Zvezdara je prvo narodnog poslanika, gospođu Radmilu Vasić, udario vratima, a zatim je i grubo odgurnuo“, navodi se u saopštenju.

Dveri tvrde da je proces prikupljanja potpisa „blokiran zbog jasnog naloga vlasti da se blokira rad overivača za druge koalicije“, iako su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije već predali liste i „dva dana držali blokirane overivače“.

„Iz pouzdanih izvora imamo informacije da su juče overivači u mesnim zajednicama na Zvezdari čekali uputstva, ali da nisu dobili nalog iz opštine da overavaju potpise, a bili su slobodni“, dodaje se u saopštenju.

Pokret Dveri je naveo da će Vasić podneti krivičnu prijavu i pozvao nadležne da reaguju i sankcionišu osobu koja je izvršila taj napad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari