Dveri poziva SPN, Novi DSS, POKS i Mi da naprave prelaznu vladu u Beogradu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/MO)

Pokret Dveri pozvao je danas koaliciju „Srbija protiv nasilja“, koaliciju NADA (Novi DSS i POKS) i grupu građana „Mi – glas iz naroda“ da formiraju tehničku, prelaznu vlast u Beogradu, oročenu na tri do šest meseci do sledećih lokalnih izbora.

„Ukoliko ne mogu zajednički da funkcionišu na vlasti više od toga, onda predlažemo da u istom terminu sa ostalim lokalnim izborima na proleće budu ponovljeni i gradski izbori u Beogradu“, naveo je taj pokret u saopštenju.

Prema oceni Dveri, upravo zbog toga je od najvećeg značaja smena aktuelne beogradske vlasti i sređivanje biračkih spiskova uoči sledećih izbora, kako se više nikada ne bi ponovila izborna krađa sa fiktivnim biračima od 17. decembra prošle godine.

„Kao vanparlamentarna politička stranka, koja je ostala ispod cenzusa upravo zahvaljujući izbornoj krađi i fiktivnim biračima u Beogradu, apelujemo na opozicione kolege iz ove tri političke grupacije da pređu preko svih međusobnih netrpeljivosti i formiraju tehničku vlast koja će omogućiti slobodne i poštene izbore u prestonici za nekoliko meseci“, navele su Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari