Dveri: Prvi i poslednji put o bivšem rukovodstvu DS 1

Šule, Kena i Ješić ne predstavljaju više ništa u DS, ali je zato vladajući režim veoma zainteresovan za njihove usluge, navodi se u saopštenju Dveri.

„Režimski mediji već danima daju ogroman prostor bivšem rukovodstvu DS na čelu sa Šutanovcem, Ješićem i Balšom Božovićem. Aktuelni režim kao da još uvek ne može da preboli što Gordana Čomić nije pobedila na unutarstranačkim izborima u DS, pa bivše rukovodstvo ima više prostora u medijima nego bilo ko iz aktuelnog vrha DS“, ističu iz Dveri.

Posebno je karakteristično da, kako kažu, Balša Božović svaki dan dobija novi intervju, dok Zoran Lutovac kao predsednik DS ne može nigde da gostuje, kao i drugi lideri Saveza za Srbiju.

Iz Dveri se pitaju šta se krije iza ove naprasne blagonaklonosti medija prema jednom delu opozicije, i to baš bivšem rukovodstvu DS? Jedino logično objašnjenje je da ono što oni već duže vreme od kako su izgubili na unutarstranačkim izborima rade ide direktno na korist vladajućem režimu.

„Posebno je smešno kada Šutanovac ili Balša Božović govore u ime DS ili Saveza za Srbiju a ne nalaze se niti na jednoj funkciji sa koje bi mogli da govore u ime DS ili SZS. Srpski pokret Dveri ostaje veran programskoj platformi SZS u 30 tačaka i nećemo nasesti na provokacije i bilo kakve sukobe unutar opozicije jer to može da odgovara samo Vučićevom režimu. Vreme će ubrzo pokazati za koga radi društvo iz starog rukovodstva DS koje je upropastilo ovu stranku i sada želi ponovo da je preuzme i zaustavi obnovu ujedinjene DS koja je započela sa novim i nekompromitovanim ljudima na njenom čelu“, kaže se u saopštenju.

Dveri, kako kažu, imaju vrlo korektnu saradnju sa DS i njenim predsednikom Zoranom Lutovcem, kako na nivou dva predsednika, tako i na nivou gradskih i opštinskih odbora širom Srbije.

Oni dodaju da dobro znaju oko čega se ne slažu i da su različita mišljenja normalna u demokratskom poretku.

„Ali, mi danas živimo u nenormalnom političkom sistemu pod ovim režimom i zato smo zajedno u ovoj borbi do smene aktulene vlasti – da bismo onda jednog dana u normalnoj demokratskoj atmosferi debatovali o svemu. To razume i podržava svaki pravi demokrata, sem onih koji očito imaju neke druge lične interese koje su stavili ispred opštih“, ističu oni.

„Dveri se više neće oglašavati o članovima bivšeg rukovodstva DS koji konstantno u režimskim medijima napadaju Dveri, Savez, bojkot Skupštine i bojkot izbora. Neka svako radi svoj posao. Mi nećemo da radujemo režimske medije prepucavanjima u opoziciji“, kažu iz Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari