Dveri: Sava centar se prodaje za 219 evra po kvadratu, reč je o pranju para 1Foto: Miroslav Dragojević

Pokret „Dveri“ zatražio je danas od gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da ponište tender za prodaju Sava centra.

Oni su na konferenciji za novinare ispred Gradske skupštine rekli da je danas zadnji dan za podnošenje ponuda za kupovinu ovog kongresnog centra a da cena koju je odredio gradonačelnik iznosi svega 21,9 miliona evra.

Dveri kažu da je vrednost Sava centra umanjena u odnosu samo na period od 2016. godine kada je procenjeno da ovaj objekat vredi 108 miliona evra i to tako da sama zgrada vredi 80,5 miliona evra, 1,2 miliona evra vredi inventar, a zemljište oko objekta vredi 27,4 miliona evra.

„Kako je moguće da je vrednost Sava centra opala sa 108 miliona evra na 21,9 miliona za koliko danas Grad prodaje ovaj objekat“, pitale su Dveri uz objašnjenje da sama zgrada objekta ima korisnu neto površinu od 69.300 m2 a bruto površina objekta iznosi 100.000 m2.

„Površina katastarske parcele oko objekta iznosi 29.374 m2, pa uzimajući u obzir ove parametre dolazimo do toga da gradonačelnik Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić prodaju zgradu za 219 evra po kvadratnom metru dok se zemljište uz objekat „poklanja“ budućem kupcu.

Dveri napominju da je učestala prodaje nepokretnosti u poslednje vreme samo paravan za pranje „prljavih para“, da ove objekte uglavnom kupuju firme sa sumnjivim kapitalom i da osim Srpskog pokreta Dveri niko ne želi da se bavi ovom temom zbog straha od izvršne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari