Dveri: Smanjićemo starosnu granicu za odlazak u penziju, posebno za žene

Ostavite komentar


  1. Ovo mi lici na Soiceva obecanja,covek izgleda nije upucen u materiju o kojoj prica ali zna sta narod muci i sve ce to resiti cim postane vlast,na srecu cini mi se da je od vlasti daleko tako da sve ovo treba shvatiti kao prvoaprilsku salu.

  2. Evo zašto je informisanje, obrazovanje, razvijeno kritiško mišljenje važno. U zemlji Srbiji, kao i većem delu razvijenog sveta, imam više penzionera nego radno stasalog stanovništva. Penzije su nastale kao ideja (moram dodati odlična ideja) za vreme industrijske revolucije kao tip socijalne solidarnosti gde oni koji sada privređuju su oni koji svojim doprinosima obezbeđuju penzije onima koji su nekada radili, stvarali, hranili i podizali one koji će sutra činiti to isto. S obzirom da je skoro ceo svet u problemu prirodnog priraštaja odnosno nove radne snage, penzioni sistem se pretvara u neodrživ koncept. Manje više se sa time problemom bore na dva načina. Prvi je pomeranje starosne granice odlaska u penziju, a drugi imigracijom (uvozom radne snage). Ako bi se starosna granica počela snižavati smanjilo bi se već osetljivo vreme za koje će doći generacija kojoj se neće moći isplatiti penzija. Godinama se nauka bavi ovim problemom za koji ne postoji jednostavno rešenje, a pitanje socijalne solidarnosti (penzija) je još jedan ekonomski „balon“ koji čeka da pukne. Znanje nam je jedina šansa. Hajde da se probudimo. Neka nam je sa srećom.

  3. Konačno da se neko seti da vrati nepravilno kažnjavanje radnika koji su 40 godina radili za ovu zemlju.Penzioneri, sadašnji i budući dobro razmislite.

  4. Konačno da se neko seti da vrati nepravilno kažnjavanje radnika koji su 40 godina radili za ovu zemlju.Penzioneri sadašnji i budući,dobro razmislite 17 koga zaokružiti.

  5. Bosko,glasaju punoletne osobe koje vise ne veruju u bajke,daj ne brukaj se vise glupim obecanjima,lazima.

  6. Lijepo to ovi iz Dveri pričaju samo ne znam kako to da izvedu. Jedinu garanciju imaju kada bih nedaj bože pobijedili, pa dok bih trajao Vučićev budžet u državi oni bih možda i mogli tako da rade. Poslije toga dok sve ne razgrabe neće biti ni penzije ni plate a ni za ostale potrebe u državi.

  7. U mojoj firmi razlika u penziji između kolega iste struke i zvanja penzionisanih po starom i nas po novom načinu penzionisanja iznosi 12000 u njini korist.Tu je i stavka i trajno umanjenje .Radiš punih 40 god i 62 god i umaneti trajno 6000 ,gde je tu pravda.Jednostavno može im se pljačkaju a ,,ubiše se za penzionere“ oteli sva dobra Pio .

  8. У многим државама ЕУ се граница за одлазак у мировину постепено диже, не спушта се. Људи живе све дуже, рад постаје све лакши за запослене, изнимке су наравно рудници, железаре и још неки позиви. Ниједна држава, па ни Немачка не исплаћује мировине од доприноса, него се додаје из актуелног доприноса и државног буџета. “ Ja „, добро виђено , осим написа о имиграцији, то је апсолутно погрешно. zasto nervirate sa tim botom, verovatno da bi onemogucili moj osvrt.

  9. Sobzirom da se svake godine povećava starosna granica za odlazak u penziju, mislim da ćemo u narednim gidinama doći da se radi do 80 godine.

  10. Mislim da treba smanjiti starosnu granicu jel treba dopustiti ljudima i da uživaju malo u penziji. A pri tom omogućiti mlađim generacijama da se zaposle.

  11. BRAVO za DVERI što se tiče smanjivanja starosne granice za odlazak zena u penziju BRAVO Sa navršenih 60 god zivota žene treba da idu u penziju i minimum 15 god staza

  12. Hahaha…koliko lazi i dodvoravanja, sačuvaj me BOŹE bOŠKA oBRADOVIČA i njegovih obećanja, jos mu samo mARINIKAnedostaje

  13. A sto posebno za zene, gde je sada jednakost ? isti zakon za sve, dosta je i nama muskarcima diskriminacije.

  14. Boškić penziju zaradiš a ne dobiješ na poklon,to što dobiješ na poklon je SOCIJALNA POMOĆ

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.