Dveri: Spremili smo dokument kojim bi se uredilo kretanje migranata kroz Srbiju 1foto FoNet/MUP Srbije

Pokret Dveri saopštio je danas da je spremio dokument kojim bi se uredilo kretanje migranata kroz Srbiju, koji će predati Skupštini Srbije čim budu nastavljena zasedanja.

Gradski odbor Dveri u Subotici saopštio je da će dokument biti preporuka Vladi Srbije, kojom bi se kretanje migranata zakonski uredilo, što bi, kako su ocenili, dovelo do toga da bezbedni budu i građani Srbije, ali i sami migranti od kriminalaca i trgovaca ljudima.

Dveri navode da su se građani Palića, Subotice i Hajdukova, gde su juče, kako se sumnja, migranti bacili tri ručne bombe, okupili kako bi odlučili kako da stanu na put sve češćim sukobima krijumčarskih grupa u pograničnom pojasu sa Mađarskom.

Prema njihovim rečima, građaini su se na tom sastanku složili „da se više ne može računati na policiju i lokalnu vlast“, nakon čega su obišli šumu u potrazi za migrantima.

„Sada ostaje samo jedno, da se policija prikloni građanima i da zajedno sa građanima učestvuje u obezbeđivanju njihove slobode kretanja i eliminisanju bilo kakvog prisustva migranata van prihvatnih centara. U protivnom, ona je na strani onih koji ne žele slobodu i bezbednost svojih građana“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari