Dveri: Strane firme odlaze preko noći i ostavljaju milionske dugove 1Foto: Pixabay/GoodMate

Niko od predstavnika vlasti ne govori koliko je stranih firmi napustilo Srbiju, naročito u poslednjih nekoliko meseci, i ne samo što odlaze preko noći, već ostavljaju dugove od po nekoliko desetina miliona dinara, radnike bez posla, a naraučioce bez robe koja je unapred plaćena, saopšteno je danas iz pokreta Dveri.

Iznosi se primer turske firme „Simit Saraj“ koja je otišla i ostavila dug od 15,2 miliona dinara, po podacima Narodne banke Srbije i dodaje da je na sličan način, i to pre samo mesec dana to uradio i trgovinski lanac „Houm plus“, ostavivši dug od preko 50 miliona dinara.

Pre njih je to bio slučaj sa ruskom firmom „Spilit“, nemačkom „Servfud“, hrvatskom „Gold iksčejndž“, bugarskom „Hendi“, italijanskom „Leonardo“, navodi se u saopštenju.

„Naravno, na sve ovo ovo vlast ćuti, kao da dugovi ne ostaju u Srbiji i kao da upravo građani Srbije nisu ti koji ostaju bez posla. To, sa jedne strane, samo potvrđuje činjenicu da je interes stranaca ovom režimu mnogo bitniji od građana sopstvene države, a sa druge strane, da Srbija nije nikakav ‘ekonomski tigar’, već je pod ovom vlašću postala samo podneblje jeftine radne snage“, ističe se u saopštenju direktora Informativne službe Dveri Miodrag Preković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari