Kancelarija Dveri u Nišu napadnuta drugi put za tri meseca: Traže policijsko obezbeđenje i zaštitu 1Tamara Milenkovic Kerkovic i Andrej Mitic: Foto Media reform centar Niš

Kancelarija narodne poslanice i potpredsednice Srpskog pokreta Dveri Tamare Milenković- Kerković, koja se nalazi u strogom centru Niša, napadnuta je drugi put od avgusta ove godine, kada je otvorena, saopštila je ta stranka.

Dveri u Nišu zahtevaju od MUP-a i gradske vlasti da „hitno pronađu i kazne počinioce ovog krivičnog dela, obezbede kancelariju narodne poslanice i zaštite prostor ove parlamentarne stranke od napada na imovinu i bezbednost“.

U stranci su precizirali da su ovoga puta skinute i odnete table sa nazivom i logoom stranke sa fasade zgrade u kojoj se nalazi kancelarija, kao i tabla sa fotografijama narodnog poslanika Boška Obradovića, inače predsednika Dveri, i poslanice Milenković- Kerković.

Oni su dodali da su za noćašnji napad nepoznatim počiniocima “bile neophodne i merdevine i alat, što znači da to nisu mogli neprimećeno da urade u najprometnijem delu grada”.

S obzirom da je ovo drugi put od nedavnog otvaranja kancelarije da je izvršen napad, jasno je da se na taj način “upućuje otvorena pretnja” opozicionom radu niških Dveri i poslanice Milenković- Kerković, rekli su.

Naveli su da se sekretarka Gradske organizacije Dveri koja je svakodnevno u kancelariji „nakon ponovljenih napada na prostor stranke oseća nebezbedno i ugroženo“.

„Dveri Niš ovakvi i ponovljeni siledžijski napadi sigurno neće uplašiti i sprečiti u borbi protiv lokalne vlasti SNS-a, koja već deset godina nastavlja sa uništenjem urbanog, kulturnog i privrednog identiteta Grada i ekonomskim upropašćavanjem Nišlija. Nastavićemo još žešće. Tek smo počeli“, rekli su u Gradskoj organizaciji.

Dveri su i krajem avgusta saopštile da je kancelarija vandalizovana tako što su skinute table sa stranačkim nazivom i logoom, a samo dan nakon što su postavljene.

Prema navodima stranke, nepoznati počinioci su tada uništili i iscrtali table uvredljivim porukama.

Slučaj je prijavljen policiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari