Dveri: Zahtevamo zamrzavanje cene struje, gubitke EPS-a neka plate nesposobni kadrovi SNS-a 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Pokret Dveri saopštio je danas da zahteva da se cena struje zamrzne, a da gubitke Elektroprivrede Srbije (EPS) plate nesposobni kadrovi Srpske napredne stranke.

„Umesto da je izvozila struju, kao što je to oduvek činila, i tako dodatno punila budžet, država Srbija je ove godine uvezla struje u vrednosti od 530,7 miliona evra. To je rezultat bahatosti, nesposobnosti, kriminala i korupcije u vrhu naprednjačke vlasti i odgovornost za to moraju snositi svi – od Milorada Grčića preko Zorane Mihajlović do Aleksandra Vučića“, ističu u tom pokretu.

Kako se navodi u saopštenju, „sada će za takav njihov (ne)rad posledice snositi građani Srbije, koji će plaćati veću cenu struje, dok za katastrofalno stanje u EPS očigledno niko neće biti kriv“.

„Milorad Grčić je smenjen sa mesta direktora EPS i kao utešnu nagradu je dobiju funkciju pomoćnika predsednika opštine Obrenovac. Zorana Mihajlović je i dalje ministar. A da je Srbija iole ozbiljna pravna država, oboje bi bili krivično procesuirani“, navode u ovoj stranci.

Dveri dodaju da dodatno zabrinjava činjenica da će struja poskupeti i za privredu, što će dovesti do još većeg poskupljenja svih proizvoda, posebno životnih namirnica, i dodatno osiromašiti građane Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari