Dveri i Zavetnici predstavili svog kandidata za gradonačelnika Beograda 1Printskrin Fejsbuk/Dveri

Kandidat „državotvorne opozicije“ za gradonačelnika Beograda Ratko Ristić poručio je danas da će, ako bude izabran na tu funkciju, javnu upravu voditi isključivo kompetentni ljudi, sa validnim diplomama, i da će prvi potez biti brz i beskompromisan obračun sa korupcijom u Gradskom saobraćajnom preduzeću.

Za svagda ćemo otkloniti osećaj nezadovoljstva građana javnim prevozom, rekao je Ristić na predstavljanju kandidature, koju su ispred Skupštine Beograda organizovali Dveri i Zavetnici, kao predvodnici „nacionalnog okupljanja“.

Ristić je naveo da nikada nije bio član nijedne partije, niti to namerava da bude, kao i da je „običan srpski čovek, kome je stalo do nacionalne istorije i kulture i povratka suverenizma Srbije u svakom smislu“.

Srpska intelektualna scena ima ogroman i neiskorišćen potencijal i može da pomogne u borbi za suverenitet zemlje koji trpi udare, a osnova svega je borba za očuvanje Kosova, ocenio je Ristić.

Briga za zemlju i javno zdravlje naroda uticala je da se angažujem, izjavio je Ristić, uz poruku: Imamo znanje i jaku volju da proteramo smog i sivilo iz Beograda.

Prema Ristićevim rečima, Beograd mora da bude simbol napretka i razvoja i svim Srbima sveta stalni nacionalni, kulturni i duhovni orijentir.

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da su u predstojeće izbore na njihovoj listi nacionalnog okupljanja uključeni ljudi koji su, poput Ristića, nestranačke ličnosti, što je ogroman dobitak za Beograd i Srbiju.

Ristić je patriota, dokazan stručnjak i profesionalac, koji je bio uvek sa narodom tamo gde se brane ugrožena osnovna ljudska prava i slobode, rekao je Obradović.

Lider Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da Ristić može da pomiri zavađene političke garniture u Beogradu i „razbije maglu u prestonici“.

Ristić neće biti samo kandidat za gradonačelnika, nego obraz Beograda. Svi znamo da taj obraz mora biti svetao. Nema prljavu biografiju, a bori se jedinim oružjem – istinom, navela je Milica Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari