Dveri: Željko Mitrović mjuziklom "Lucifer" vređa hrišćane 1foto Dušan Milenković/ATAImages

Najnoviji „mjuzikl“ u režiji vlasnika SNS TV Pink Željka Mitrovića, pod nazivom „Lucifer“, predstavlja još jedan korak u izvrgavanju ruglu i vređanju verskih osećanja hrišćana u Srbiji – i pravoslavnih i rimokatolika, saopštio je danas pokret Dveri.

Time se krši i Ustav Srbije koji u članu 49. jasno kaže da je zabranjeno i kažnjivo svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti, navodi se u saopštenju.

Dveri ističu da se u Srbiji konačno moraju privesti zakonu Željko Mitrović i vladajući režim, čija kulturna politika ima oličenje u skaradnoj televiziji Pink i njenom „Luciferu“.

„Zar je ovom Vučićevom tajkunu sve dozvoljeno, pa i vređanje nacionalnih i verskih osećanja“, pitaju u saopštenju iz Dveri.

Ta stranke apelovala je da nadležne državne institucije ne dozvole tu „skandaloznu i antihrišćansku predstavu“ i da konačno stanu na put svim sadržajima koje u javnost plasira vlasnik televizije Pink, a koji promovišu nasilje, nemoral, blud i vređanje verskih osećanja.

Ukoliko oni to nisu u stanju, Srpski pokret Dveri i naše Nacionalno okupljanje garantuju da će, kao buduća vlast, zabraniti takve vidove medijskih sadržaja koji promovišu i podstiču negativne društvene vrednosti i najgore ljudske osobine“, poručuju u saopštenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari