Dželjaj Svečlja: Situacija na severu mirna, ima kapaciteta da se održe izbori 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je danas da je situacija na severu sada mirna i da imaju kapacitete da održe izbore na severu i da ih obezbeđuju, preneo je Kossev.

U blizini glavnog ibarskog mosta sa južne strane Mitrovice, Svečlja je novinarima rekao da Kosovska policija pravi svoje planove i na osnovu procene povećava kapacitete, ali da je situacija sada ovde mirna, javlja prištinski Kallxo.

Svećlja je u blizini novog tržnog centra nedaleko od ovog mosta, kratko govorio za medije, poručivši da je došao da „koordiniše posao u gradu u kom ima puno posla“.

„U ovom gradu ima puno posla, puno posla je u ovoj oblasti. Zato sam i došao, da koordinišem posao. Situacija je mirna. Takođe, mi imamo kapacitet da održimo izbore i da ih obezbeđujemo. Kosovska policija pravi svoje planove i na osnovu procene povećavamo kapacitete“, kazao je Svečlja

Povodom izjave ambasadora SAD na Kosovu Džefa Hovenijera, koji je jutros izrazio zabrinutost da trenutno ne postoje uslovi da se održe izbori na severu, Svečlja je rekao da oni cene njegovo mišljenje, ali su institucije te koje će na kraju dati svoju procenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari