Miketić o Ekološkom ustanku: Nisam mogao da ukradem nešto što sam stvorio 1Printskrin RTS

„Stranica Ekološki ustanak napravljena je od strane osnivača Ekološkog ustanka u novembru 2021 godine, tada je formirano i udruženje građana i napravljen je vizuelni identitet – logo Ekološkog ustanka koji je kreirao naš proslavljeni grafički dizajner. Želimo da naglasimo da nikakva „krađa“ stranice se nije desila, naprotiv“, kaže Đorđe Miketić za Danas, pojašnjavajući da nije ukrao Fejsbuk stranicu Ekološkog ustanka.

Miketić, iz poslaničkog kluba Zajedno,  za Danas kaže da poštuje Aleksandra Jovanovića Ćutu, poslanika Ekološkog ustanka, i da ga smatra grlenim, ali plahovitim borcem.

„Imao sam razumevanja za njega onda kada mnogi drugi nisu. Imam ga i dalje. Uprkos svemu. Vodili smo mnoge bitke zajedno. Ne samo on i ja. Nego svi mi zajedno. Iz baš zato, iz poštovanja prema svojim kolegama, ne želim da uvlačim bilo koga u blato koje danas prave prorežimski tabloidi oko navodnog sukoba unutar Ekološkog ustanka. Uvek sam bio direktan u odnosima sa ljudima. Takav sam i u politici. Zato nema razloga za duga pisma“, navodi Miketić.

Objašnjava da je jedan od osnivača pokreta Ekološki ustanak i jedini tvorac Fejsbuk stranice Ekološki ustanak, tako da sigurno nije mogao da „ukrade“ nesto sto je sam stvorio.

Aleksandar Jovanović Ćuta, kopredsednik stranke Zajedno i lider Ekološkog ustanka, izjavio je za Nova.rs da podnosi ostavku na sve funkcije u Zajedno. On kaže i da svi članovi Ekološkog ustanka napuštaju tu stranku.

„Ne pada mi na pamet da monopolizujem temu borbe za ekološki čistu Srbiju. Nasa borba nikada nije bila vlasništvo jednog čoveka. Naše vrednosti nisu vrednosti jednog čoveka, niti je sve što smo uradili uradio jedan čovek. Uradili smo sve to ZAJEDNO“, napominje poslnik Zajedno – Moramo.

Dodaje da će ova stranica nastaviti da prati aktivizam svih članova pokreta. „Ali i svih aktivista i ljudi koji se bore za vazduh, vodu, zemlju i slobodu u našoj divnoj Srbiji, bez obzira kojoj političkoj organizaciji pripadaju. Do pobede“, poručuje Miketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari