Ekološki ustanak i Narodna stranka: Umesto u Akva parku, Subotičani se rashlađuju u lavoru 1Foto: Narodna stranka Subotica

“Subotičani, pa i oni drugi koji su želeli da se rashlade od letnjih vrućina u Akva parku, po svemu sudeći to će do kraja avgusta činiti u lavoru”, saopštili su iz gradskih odbora Ekološkog ustanka i Narodne stranke u Subotici povodom pomeranja završetka radova na izgradnji Akva parka na Paliću za kraj avgusta.

Kako su naveli iz ovih stranaka, dugo najavljivan događaj, po nekoliko puta odlagan, odložen je po peti put, a ovoga puta za mesec dana.

“Niko od nadležnih nije našao za shodno da obrazloži razlog ponovnog odlaganja otvaranja, kao i neprimereno i bahato potrošenih 1,6 milijardi dinara. Da li je u pitanju tehnički prijem i puka administracija, saznaćemo već krajem avgusta, a možda i nećemo”, naveli su iz gradskih odbora Ekološkog ustanka i Narodne stranke u Subotici.

Predsednik Skupštine društva “Park Palić” Ištvan Pastor izjavio je za Magločistač da će radovi na izgradnji Akva parka na Paliću, umesto 31. jula kako je ranije planirano, biti okončani do kraja avgusta.

On je obrazložio da su građevinski radovi gotovi, te da su u toku tehnički prijem i probni rad, kao i ugovaranje aranžmana sa operaterom koji će upravljati ovim objektom.

Dodao je i da ima nekih dodatnih radova koji se završavaju i da će sve što je oštećeno tokom izgradnje biti vraćeno u prvobitno stanje, kao i da će biti objavljen dan kada će Akva parka otvoriti vrata za posetioce.

“Malo nas je sputavalo vreme, što se tiče temperatura, po 40 stepeni, ne samo što ljudi ne mogu da rade, nego se i materijali drugačije ponašaju. Nije bilo jednostavno. Nije nikakav izgovor, nego je naprosto konstatacija. Mislim da će sve to da se okonča do kraja avgusta meseca kao što je to i planirano”, izjavio je Ištvan Pastor za Magločistač.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari