Ekološki ustanak: Napad na Lazovića posledica tolerisanja verbalnog nasilja većine u Skupštini 1Foto: RTS/screenshot

Pokret Ekološki ustanak osudio je današnji napad na poslanika pokreta Ne davimo Beograd Radomira Lazovića ispred Skupštine Srbije i ocenio da je to posledica „tolerisanja verbalnog nasilja većine“ u parlamentu.

Lazović je rekao da se incident dogodio na parkingu parlamenta gde ga je sačekao bivši poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Janko Langura, nezadovoljan time što je on na sednici Skupštine Srbije čitao tvitove naprednjaka u kojima oni vređaju i prete opoziciji.

Ekološki ustanak je saopštio da je „siledžijstvo SNS-a danas dotaklo novo dno“.

„Ekološki ustanak sa prezirom osuđuje najnoviji napad jurišnika SNS-a na poslanika Lazovića i upozorava da se poslanici opozicije pretvaraju u glinene golubove na koje može nekažnjeno da puca svaki siledžija iz SNS-a. Nasilje nećemo trpeti“, navodi se u saopštenju.

Taj pokret je ocenio da je za toleriranje nasilja nad poslanicima najodgovorniji predsednik Skupštine Vladimir Orlić.

„Mlade i manje mlade nade SNS-a se takmiče ko će više podići prag bahatosti i divljaštva, žudeći da ih obasja milost vladara. Znajući da bez njegovog odobrenja i naloga ne bi smeli ni da pisnu, pitamo se šta je sledeće? Da li je u Skupštini i na ulici otvoren lov na poslanike opozicije i sve koji misle drugačije“, upitao je Ekološki ustanak.

Lazović je rekao da ga je Langura „gađao nekim papirima“ i da mu se unosio u lice.

„Govorio mi je da sam šljam, da me plaća CIA. Ja sam pokušao da smirim situaciju i da prebacim na neku šalu ali se on ponašao kao da je pijan“, rekao je Lazović.

On je rekao da postoji snimak celog događaja i da su prisutni poslanici SNS sprečili da incident preraste u nešto više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari