Vučić pozvao poslanike vlasti i opozicije da vode računa kako govore u Skupštini 1Foto: (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras poslanike i vlasti i opozicije da vode računa o tome na koji način govore u Skupštini Srbije.

„Pozivam i jedne i druge da vode računa o tome, zato što neki drugi ljudi gledaju. Ja nemam vremena da to gledam da budem iskren, imam dosta posla dnevno. Poštujem vrhovno zakonodavno telo u državi, ali nemam vremena da ga gledam“, rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

Komentarišući izjave političara iz regiona o protestima „Srbija protiv nasilja“, Vučić je kazao da će oni „uvek da traže svoje interese, a da u ovom trenutku njega vide kao svog protivnika“.

„Ne mislim da to posebno loše govori, ili da bi moralo posebno loše da govori o onima koji protestuju… Ja mislim da je najbolji odgovor onima koji ne žele dobro Srbiji, a znam za gospodina (šefa kabineta predsednice Kosova) Bljerima Velju da ne želi dobro Srbiji, najbolji odgovor je naš mir, staloženost, stabilnost i odgovornost“, kazao je on.

Upitan o presudi novinaru Bošku Savkoviću, koji je tokom protesta nosio lutku sa likom Vučića obešenu o transparent, kazao je da ga poznaje „iz nekih ranijih vremena“ i da neće da komentariše, ali izjave opozicije o tom slučaju ocenio kao licemerne.

Naveo je da je prvo traženo da ta osoba bude uhapšena, zatim da je pričano da ga je postavila vlast ili „UDBA“, a da se na kraju pokazalo da je reč o „istaknutom opozicionom aktivisti“ i da je nakon toga pisano da nošenje lutke nije krivično delo, a na kraju zakazan i protest zbog hapšenja.

Vučić je dodao da izuzetno poštuje ljude koji su izašli na ulice jer su želeli da promene nešto u zemlji pošto ih je pogodila tragedija, ali da „nikada neće gajiti ništa drugo sem prezira prema političarima i tajkunima koji su zloupotrebili tragediju“.

Ocenio je da se „oni koji su tobož borci za toleranciju“ u Srbiji ponašaju kao da su „progonitelji iz 48. godine“, kada nije smelo da se misli drugačije, inače će biti na stubu srama.

„Ja zato molim sve ljude u Srbiji i sa jedne i sa druge strane – ovo verbalno nikada nije dobro i nikada nije lepo i svako verbalno nasilje ću da osudim, ali fizičko nasilje je nešto što država ni po koju cenu neće dozvoliti nikom i neće se tolerisati“, kazao je Vučić.

Upitan o pevanju na utakmicama protiv urednice Insajdera Brankice Stanković, kazao je da osuđuje pretnje i da misli da je to „besmisleno i sramota“.

„Reč je o ženi koja im ništa nije skrivila, besmisleno je i sramota je da se bilo šta govori i peva protiv nje i pozivam ih da to ne čine. A neću nikada nekoga moliti da prestane da peva ili da govori nešto protiv mene, zato što smatram da kao predsednik države imam obavezu da to trpim“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari