Ekološki ustanak: Podrška incijativi Narodne stranke za referendum o evropskom planu za Kosovo 1Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ekološki ustanak danas je podržao inicijativu Narodne stranke za održavanje refereduma o francusko-nemačkom planu za Kosovo.

Predsednik Republike, kako je saopštio Ekološki ustanak, krši Ustav Srbije i prihvata u ime naroda i dokument, „kojim može biti pričinjena nepopravljiva šteta srpskom narodu“.

„Ovo je jedini način da narod uzme sudbinu svoje zemlje u svoje ruke“, naveo je Ekološki ustanak, čiji je lider Aleksandar Jovanović Ćuta.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je prethodno da je ta stranka danas počela prikupljanje potpisa za referendum o odbacivanju „francusko-nemačkog“ plana za Kosovo.

Kazao je da je referendum jedini nenasilan i demokratski način da se spreči da u, kako je naveo, narednih nekoliko meseci bude počinjena nepopravljiva šteta po nacionalne interese.

Jovanović je i kopredsednik stranke Zajedno, čiji su kopredsednici i Nebojša Zelenović i Biljana Stojković.

List Danas objavio je da su predstavnici „proevropske opozicije“ saglasni da je inicijativa Narodne stranke za raspisivanje tog referenduma „besmislena, nepotrebna i da izražava antievropsko raspoloženje političke opcije na čijem je čelu Jeremić“.

Taj dnevnik je na svom sajtu preneo stavove potrpedsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, predstavnika Ne davimo Beograd Radomira Lazovića, lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca, kopredsednika stranke Zajedno Nebojše Zelenovića i lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grabovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari