Ekološki ustanak povodom Generalštaba: Vesiću i Brnabić zabraniti učešće u politici 1foto F.S./ATAImages

Pokret Ekološki ustanak je danas tražio da ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić hitno podnese ostavku zbog „obmanjivanja“ o sudbini kulturno istorijskog dobra – zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane u Beogradu.

„Bila su potrebna samo dva dana od kada je Ekološki ustanak obelodanio dokumenta da sve maske padnu i da se ogole sve laži Vesića“ – piše u saopštenju.

Američki mediji su objavili šta je plan Ričarda Grenela i Džareda Kušnera „koji su nam umesto Vesića predstavili kako će izgledati budući kompleks Generalštaba“, saopštio je Ekološki ustanak.

Taj pokret je tražio i da se Vesiću zabrani „svako učestvovanje u političkom životu“, kao i „ostavku i zabranu aktivnog učešća u političkom životu Srbije“ premijerke Ane Brnabić jer je ona Vesića „ovlastila za ovakve nelegalne poslove i prikrivala činjenice“.

„Nakon otkrivanja ove malverzacije, Brnabić ne može obavljati funkciju predsednice Narodne skupštine jer ne radi u interesu građana Srbije, niti poštuje Ustav i zakone“ – smatra Ekološki ustnak.

Vesić je ove nelje rekao da ga je Vlada ovlastila da potpiše memorandum o „revilatizaciji“ na dve katastarske parcele – lokacije bivšeg Generalštaba i Ministarstva odbrane, ali nije hteo da komentariše navode Ekološkog ustanka da su za investiranje na tom mestu zainteresovane kompanije povezane sa Kušnerom, zetom bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari