Ekonomia Online: Grčki ministar spoljnih poslova odbio da se fotografiše ispred natpisa "Republika Kosovo" 1foto: Printscreen/Twitter/@NikosDendias

Kako prenosi Ekonomia Online grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendijas odbio je da se tokom posete Prištini fotografiše i održi zajedničku konferenciju sa kosovskom ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom Švarc ispred zida predviđenog za to, jer na njemu, piše ovaj medij, stoji natpis „Republika Kosovo“.

To je dovelo do promene mesta gde su se obično održavale konferencije sa gostima u kosovskom ministarstvu spoljnih poslova, navodi ovaj medij.

Dvoje ministara su konferenciju održala na drugoj strani u konferencijskoj sali Ministarstva spoljnih poslova, gde nije bilo obeležja Republike Kosovo, nego samo dve govornice sa zastava Grčke i Kosova.

Ekonomia Online dodaje i da se dvojica ministara nisu zaustavljeni ni da se slikaju na ulazu u objekat ministarstva, kao što je to kažu običaj, jer i na ovom ulazu piše i Republika Kosovo.

Dendijas je na Tviteru rekao da je sa kosovskom ministarkom razgovarao saradnji, razvoju regiona i dijalogu između Beograda i Prištine.

On je juče bio u Beogradu, gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, kada je i poručio da sporazumi koji su u prošlosti postignuti moraju se poštovati i danas, a takođe je bio i na slavi kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je fotografiju sa Dendijasom i Dačićem podelio na svom Instagram profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari