Grčki ministar Dendijas u Beogradu posle posete Kosovu i dogovora u Ohridu 1Printskrin Instagram Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom o situaciji u regionu, nastavku procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine i o jačanju saradnje dve države.

Kako se navodi na Intagram profilu Budućnost Srbije, Vučić je Dendijasa ugostio u Beogradu.

„Našem prijatelju sam zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija“, naveo je Vučić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nekoliko dana pre sastanka Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Ohridu 18. marta, Dendijas je boravio u Prištini.

Najviši prištinski zvaničnici ugostili su ministra države koja ne priznaje Kosovo, gde su razgovarali o dijalogu koji se vodi u Briselu, ali i produbljivanju odnosa, te tražili od njegove zemlje podršku članstvu Kosova u evroatlantskim strukturama.

O ovim temama, Dendijas je razgovarao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, kao i sa ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom, objavio je Kossev.

Dendijas je potom o ovim razgovorima obavestio Miroslava Lajčaka.

To je bila šesta Dendijasova poseta Kosovu. On je ujedno krajem decembra boravio u poseti Prištini, nakon što je prethodno posetio Beograd, gde je bio i gost na porodičnoj slavi porodice srpskog predsednika, podsetio je Kossev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari