Enis Imamović: Vlast želi da uzurpira BNV

Poslanik SDA o zakonima o manjinama koje je usvojila Skupština Srbije

Ostavite komentar


  1. Zelje su jedno a realne mogucnosti drugo. Mislim da su predlozi valjani i da nece ni na koji nacin u konacnom umanjiti prava nacionalnih manjina.

  2. Опширан текст, али конкретно нисам прочитао на које чланове текста БНВ има примедбу (да се наведу), а нема ни њиховог предлога како би то требало да пише.

  3. Doticni he radikalizovao stavove, kao i njegov mentor Sulejman…Dok su bili u vlasti nije im smetalo nista.Zato sve ovo sto je rekao nema nikakvu tezinu.Niti su oni predstavnici naroda iz Sandzaka, na izborima za BNV ucestvuje minorni broj biraca, a ne moze biti legitiman politicki cilj osprovanje Ustavom utvrdjenog poretka.Gde postoji Sandzak, osim u istoriji?

  4. Prvo, Bošnjake u Srbiji ne smatram nacionalno manjinom jer nacionalna manjina su oni koji svoju maticu imaju u susednoj državi. Autonomija tzv. Sandžaka je nemoguća misija jer je samo jedna trećina Sandžaka u Srbiji a druge dve trećine su BiH i CG koja je i članica NATO koji joj garantuje suvernitet. I na kraju, sami Bošnjaci u zavisnosti od toga koliko participiraju u vlasti gube entuzijazam za neku veću borbu za ostvarivanje svojih prava a najveći od tih konvertita je sigurno Sulejman Ugljanin.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.