Episkop Teodosije: Ko bi da trguje Kosovom to će mu biti prokletstvo

Ostavite komentar


  1. Može se trgovati sa nečim što je tvoje (što imaš). Ne može se trgovati sa nečim što nemaš (nije tvoje)…umesto stvarnosti opet nam nude da živimo u mitu, kandila, sveće….a to je Srbiju pretvorilo
    u groblje….

    1. Skroz suprotno, upravo je sada potrebno okrenuti se i pozvati Boga u pomoc jer nas je maloverje do ovoga dovelo. Ako se sada ne okrenemo Bogu, necemo sigurno ni sa 20 000€ u dzepu.

  2. SPC je takodje odigrala svoju ulogu u trgovini Kosovom. Premestanjem Pecke Patrijarsije na domak ‘Beogradske strafte’, tajna (dokumentovana) saradnja Patrijarha Germana sa komunistickim rezimom, dok su ovi etnicki cistili Kosovo od Srba i tretirajuci Kosovo kao srpski Sibir. Sto se tice prokletstva, ne treba niko da brine, ono je vec odavno na snazi.

  3. vladiko o kojoj trgovini vi govorite. pa od 1912 kosovo je predmet trgovine. kralj aleksandar je tamo o u makedoniji vladao diktaturom nije poštovao elementarna ljudska gradjanska i verska prava. u stan kraljevine na kosovu i u makedoniji bio je suspendovan a pravda je bila vrlo selektivna. setite se samo kako je sprovedena agrarna reforma 1924 i kako su tada poštovana ljudska prava i ko je dobio zemlju. da li je to bila trgovina.tito je pokušao na civilizovan način da reši pitanje kosmeta medjutim i on u tome je samo delimično uspeo. setite se vladiko kakva je bila trgovina kosovom u zadnjih 30 godina. ukidanje autonomije zbog obezbeđivanja vlasti zaboravljajući da je kosovo bio deo srbije ali i sfrj. ostale republike niko ništa nije pitao. sezite se trgovine u vezi glasanja na kosovu kads albanci nisu glasali a srs i sps su obezbeđivali vlast na tzv demokratski način. setite se kakva je trgovina bila kada je vlast godinama tolerisaka funkcionisanje paralelnih organa . setite se kako je vlast postupala u sudskim procesima. šta da kažete za funkcionisanje kancelarije za kosovo koja ima ogroman budžet i nikome ne podnosi izveštaj kako se te pare troše.to je prava trgovina . ne pravdam albance ali naše greške su neoprostivo i one u donele velike koristi pojedincima. očigledno da srbija nije znala kako da vlada kosovom koga je priznali ili ne oružjem osvojila. kako bi rekli vernici ko se noža lati zna se od čega će nastradati

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.