EU Obzerver: Grenel ‘izgurao’ Lajčaka iako je saradnja nužna za sporazum Kosovo-Srbija

Ostavite komentar


  1. Na svakih nekoliko dana se objavljuju clanci sa stavovima tzv „strucnjaka za Balkan“ sa raznih „instituta“ koji su svi od reda povezani sa Demokratskom strankom u Americi i sa Klintonovima. Smesno je sto se njihovi stavovi pokusavaju predstaviti kao „nezavisni“.

  2. Javlja mi se da ce sledecih dana da se objavi jos neki slican clanak sa jos nekim strucnjakom za Balkan, verovatno sa Serverom, njega nije bilo vec desetak dana…

  3. Srbija svo vreme vodi politiku jačanja tzv kosovske državnost.DOS je vodio politiku kojom se oduživao zapadu što su ih doveli na vlast tako što je sprovodio njihove zahteve.Vučić je instirajuči da Srbi učestvuju u držanim stukturam tzv Kosova doprinosio funkionisanju Kosovskih insitucija tj jačanju njihove državnosti.Vučić je dozvolio sprovođeje dogovora o graničnim prelazima koje je dogovorio DOS iako Šiptari nisu ništa dogovoreno sproveli.Vođena je politika brzopletog dodvoričkog sprovođenja obaveza srpske strane bez vođenja računa da li druga strana ispunjaava svoje obaveze.To je politika koja je apsolutno štetila srpskim interesima.Sada Vučč priča o tešoj situaiji a sam je tome doprineo dodvoračkom politikom kako bi učvrstio svoju vlast.

  4. utemeljen na srpskom priznanju nezavisnosti Kosova u njegovim sadašnjim granicama.

    Citam strucnjake raznorazne za Balkan i tekstovi su im identicni kao Albancima sa Kosova i Metohije. Obostrano priznanje ej ti? Moze li Srbija ziveti bez Kosovskog priznanja? Rekao bih da moze. A mkze li Kosovo ziveti bez priznanja Srbije i postati punopravna clanica UN? Nikad. Tu prestaje svaka prica.

    1. Nisu to nikakvi strucnjaci za Balkan nego botovi i spineri koji odradjuju zadatak. Zato su im i tekstovi identicni. Server i jos par njih sa „Instituta za mir“, Biber, Veber i tako ukrug. Ne znas ko je smesniji, da li oni sa tim njihovim botovanjem ili ovi koji ih pokusavaju predstaviti kao „kredibilne i nezavisne strucnjake“.

  5. Kakav neverovatan teks pun besmislica od kojih je najveca da je Srbiji u interesu da prizna Kosovo u sadašnjim grancima do toga da bi Srbija podelom Kosovo postigla Milosevicu ideju o etnickim državama ko da u ostatku Srbije ne zivi 30% manjina od Madjara, Bosnjaka Albanaca i drugih. A o tome koliko je teks pristrasan najbolje govori ocena da je Srbija vodila podmuklu kampanju koji objektivan novinar koristi takve fraze ovo je obican lobisticki pamflet a ne ozbiljan tekst

  6. Ma sta naprica ova americka botina… Sta je stvaranje „drzave kosova“ nego podela medjunarodno priznate drzave po etnickoj liniji. Nakon etnickog ciscenja Srba, Roma, Crnogoraca, Kosovo je danas etnicki najcistija oblast u Evropi. Upravo je ta albanska paradrzava olicenje milosevicevizma i ne samo zbog toga sto je izgradjena na etnickom principu, krsenju prava i na nasilnoj promeni granica nego i po stilu vladanja, nacional-sovinizmu, likovima koji su na vlasti (albanske verzija Legije, Arkana, Seselja i brace Karic), korupciji, nepostovanju osnovnih prava manjina, zbog umrezenosti sa kriminalom, time sto se iz nje destabilise region (napadi na makedonsku policiju i vojsku sa Kosova, napadi na policiju u centralnoj Srbiji) itd. Tako da…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.