Europe Elects: Vučić 52 odsto, Ponoš 28 odsto, Jovanović 5 odsto 1Europe Elects

Aleksandar Vučić je na 52 odsto, a Zdravo Ponoš na 28 odsto, dok je Miloš Jovanović na pet odsto, objavljeno je na platformi Europe Elects, koja kao izvor podataka navodi Novi treći put.

Vučić je označen kao kandidat EPP, Evropske narodne partije, čiji je SNS pridružena članica, dok je Ponoš kao kandidat koalicije Ujedinjena Srbija svrstan u grupu evropskih Socijalista i demokrata.

Europe Elects daje iz istog izvora i predviđanje za beogradske izbore po kome je SNS na 43 odsto, Ujedinjena Srbija na 27, Moramo na 11, a koalicija SPS-JS na pet odsto.

Europe Elects: Vučić 52 odsto, Ponoš 28 odsto, Jovanović 5 odsto 2
Europe Elects

Predviđanje za parlament Srbije glasi da je SNS na 45 odsto, US na 20, Moramo na 6, a SPS-JS takođe na 6 odsto.

Portal Europe Elects je tržišni lider u analizi anketa i izbornih podataka u Evropi, piše na njihovom sajtu.

Europe Elects: Vučić 52 odsto, Ponoš 28 odsto, Jovanović 5 odsto 3
Europe Elects

Ovaj start-up sa sedištem u Nemačkoj besplatno kontekstualizuje podatke za 204.000 pratilaca (ažurirano: 28. maja 2021.) na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Telegramu i Jutjubu, i snabdeva analizom Al Džaziru, Euronjuz, Fondaciju Hajnrih-Bel, Univerzitet Džordžije i druge velike međunarodne aktere, dodaje se.

Ističe se i da Europe Elects deluje kao čuvar demokratije u autoritarnim zemljama. Navodi se i daje Europe Elects platforma koja razbija nacionalni narativ i izveštava iz evropske perspektive za panevropsku publiku. Politiko Europe je 2019. otkrio da je Europe Elects – ispred CNN-a ili Le Mondea – 12. najuticajniji medij u Evropskom parlamentu, navodi se.

Piše i da Europe Elects vodi nestranački tim od 40 volontera, kao i da se sto odsto prihoda reinvestira u platformu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari