Evropa namerno sporo gura nove članice

Šta odlaže otvaranje poglavlja u pregovorima Beograda i EU o članstvu

Ostavite komentar


  1. re: Evropa namerno sporo gura nove članice

    SIMBIOZA SA SNS-om?: Nešto kao koalicija SPS i SNS, nezamislivo za demokratske zemlje.

  2. Види се на примеру Турске која је отворила прво поглавље у доба Кемала Ататурка.

  3. Dobro jutro Kolumbo.Jos samo da to uvidi i vodja iz Domanoviceve istoimene pripovetke

  4. Ljudi, budimo realni, ja sam uvek bio 100 % za Zapad, za Zapadnu demokratiju, ali oni su naši večiti neprijatelji. Nekada su nas silom maltretirali, sada ekonomski. A mi nemamo kuda nego sa našim krvopijama. I uvek da sve nade polažemo na Sjedinjene Države, iako su inicijator bombardovanja, jer Evropske sile uvek su pravile sranja zbog kojih je sto miliona ljudi najmanje izginulo u dva Svetska rata. Samo se oslonimo na Ameriku i lobirajmo. Evropa nije sposobna da bude gazda u svojoj kući. Nije joj u krvi.

    1. Naši političari ne bi mogli da žive od plate, pogledajte koliko se svi utegli za ovih sedam godina vladavine. kada uporediš njihove fotke iz 2011.godine i sadašnje oni sve mlađi, ali sve okrugliji…Nije problem u evropljanima, problem je u nama. Koliko su puta rekli da mora da se uvede red u javnim nabavkama? Kako to plastično izgleda, daću jedan primerčić. Čitali smo u Danasu da je šef javnih nabavki GU Zaječar uhapšen zbog primanja mita od privrednog društva iz Aranđelovca. Posao, u skladu sa zakonom, nije dodeljen drugoplasiranoj firmi. Neuhapšeni službenici GU Zaječar, suprotno ZJN, ne stavljaju tu firmu na crnu listu i ponavljaju javnu nabavku i ako zakon izričito kaže da ne sme biti ponovljena u ovoj budžetskoj godini. Ponovo učestvuje firma iz Aranđelovca, a da li ostavlja prazno mesto da službenici GU Zaječar upišu najnižu ponudu, ostaje da nagađamo. Raspisuje se još jedna javna nabavka od strane GU Zaječar za novi posao, a službenici GU Zaječar, koji imaju veliko iskustvo sa javnim nabavkama, ovog puta otvaraju ponudu koju ne smeju da otvore nasamo i poništavaju tender jer je taj ponuđač došao na otvranje i video šta su uradili sa njegovom ponudom. Sve to je prošlo neprimećenim tekstom na portalu Info Zaječar. Čovek koji je uhvaćen u davanju mita neometano prisustvuje otvaranju tendera u JP Putevi Srbije, ali pre potpisivanja zapisnika izlazi… Verujete li da će to što je uhvaćen u davanju mita sprečiti službenike Puteva Srbije da sklope posao sa njim, na obosstrano zadovoljstvo. Mislite da bi firma, čiji direktor je uhvaćen u davanju mita, u bilo kojoj državi članici EU može neometano, nakon par dana, da nastavi sa svojom ponuđačkom paksom? Je li problem u EU ili u nama?

  5. tvrdim da Kosovo nije bas tolika prepreka kao sto smo sami sebi i nasa politika sa susedima,sa nedemokratskim rezimima,i nas indolentni odnos prema gradnji i unapredjenju institucionalnih sistema i vladavine prava.Stalno hocemo da resimo Kosovo pa cemo,lako, sa ostalim.. evropa bije bitku sa Amerima koji nemaju interes da evropa bude udruzena..otud podrska Amera bregzit ..OTUD NAMERNO PODSTICANJE BALKANSKIH ZEMALJA NA NACIONALIZME I VLADE NACIONALISTA..dakle Evropa nas nece nesto gurati napred dok ne rese svoja druga pitanja.. drze balkan pod klimavom i sumnjivom kontrolom i svesni su da nece dugo..Temeljna preokupacija je BREGZIT..britanci posetom Trumpa/nasa nada/londonu jasnop su dali do znanja da idu van EU,samo gledaju da jeftinije kosta i da dobiju vise privilegija..Trump ce im ponudit da trgovina bitnih stvari ide preko VB ,a uniju ce ,zapostavljati, i polako ekonomski ,,spustati,,EU ce prelomiti i okrenut se kini turskoj indiji da popuni rupe..

  6. Ok , politika je uvela mnoge zemlje u EU prakticno precicom. EU nema zacrtane standarde , vec po potrebi poostrava vec postojece . A sto se tice izvestaja, situacija je jos gora . Oni su jos dali blag osvrt. Zna li ova vlast sta je pravna drzava kada su vec ubijali ono malo sto je ostalo od nje ?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.