Fajon: Želimo fer izbore u Srbiji, nisam sigurna da je bojkot najbolji put

Ostavite komentar


  1. Dosta s tom forom „bokot nije najbolji put“. Mnogi, i domaći i inostrani, mudruju u tom fazonu, ali čudno, niko ne kaže konkretno šta je taj „bolji put“ od bojkota! Ajde, da čujemo!

    Ali ovo mi je baš zaparalo oči:
    „Ja bih uvek podržala da imamo neku zdravu opoziciju, da se kandiduje na izborima, da se nađe neko rešenje. “
    ZDRAVA opozicija?!!! Šta ovo znači, da trenutno imamo neku „nezdravu“ opoziciju koju treba zameniti nekom boljom i „zdravijom“?!!!

    „Sam bojkot često mi se čini da zatvara neka vrata u dijalogu. Nisam sigurna da je to najbolji put“, poručila je Fajon.
    Ali stvarno, koji dijalog, gospođo?!! Ovde NEMA djaloga, nego važi princip „ko nije s nama, taj je smeće i neprijatelj, koga ćemo umlatiti ne birajući ni način ni sredstva, ali što prljavije, to bolje!“

    „Dakle, ja se nadam da će vlast učiniti sve da naprave i poboljšaju situaciju slobode medija.“
    Da, da, samo vi se nadajte. Mi se NE nadamo jer znamo da od toga nema ništa. I šta ćemo sad?

  2. Manje price vise dela gdjo Fajon. Umesto sto kritikujete legalni bojkot nesto nisam cuo da ste kritikovali vucicevo i naprednjacko totalno uzurpiranje svih poluga vlasti i medija. On izgleda vama (EU) jos treba oko priznavanja Kosova te vam bojkot nikako ne odgovara. Nama sa druge strane ne odgovara autokratija jednog coveka i njegove politicke sekte. Dobrodosli gdjo Fajon, nase novo EU lice. Kamere su spremne da vas slikaju za srpske “slobodne” medije.

  3. Gospođa bi da opozicija dobrovoljno prihvati izborne uslove iako je svesna da nisu dobri. Ako treba, ne samo bojkot, već gašenje svih opozicioonih stranaka, dok narod ne shvati o čemu se radi. Ako je narod u tolikom procentu primitivan i pohlepan, onda nek im Vučić vlada, ali bez šminke, a opozicija je samo šminka.

  4. Jedni odlaze, neki drugi dolaze, priča uvek ista, malo bodre, malo pozivaju na pravila. Znaju oni nas, a znamo i mi njih. Ali, nama je najvažnije da mi znamo sebe, nedamo se mi tako lako. Mrtva trka se nastavlja.

  5. Sve je apsolutno jasno: eu zdusno podrzava diktatorski rezim a.vucica i potpuno odsustvo pravne drzave u Srbiji (pravopisna policija da se ne sekira, mala slova nisu slucajna vec namerna), jer ih ne zanima nista drugo u ovom trenutku osim pristanka prvorodjenog da potpise nezavisnost Kosova i Metohije. Istovremeno, evropi je potrebno da opozicija prekine bojkot i da se vrati u skupstinske klupe, da bi obezbedila privid da je sve u redu i time dala legitimitet i legalitet odcepljenju dela teritorije Srbije. Zato gospodjo iz eu, manite se mlacenja prazne slame, znamo ko ste, znamo sta hocete, ali od toga nema nista.

  6. Pa ona taktički mudro ne sme da se izjasni oko „Poglavlja 23 i 24- korupcija i organizovani kriminal“. Pa jasno nam je.
    Kada bi se izjasnila morala bi da kritikuje “ svog kandidata“.
    Nemaju zamenu za vučka. On ih sluša bez pogovora.

Ostavite komentar


Politika

Miroslav Aleksić: Promene kreću s juga 10

Miroslav Aleksić: Promene kreću s juga

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić izrazio je danas u Nišu uverenje da će taj grad nakon izbora 2. juna postati servis građana, jer "promene kreću sa juga".

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.