Ferguson: Događaji u Banjskoj predstavljaju stvarnu pretnju regionalnoj stabilnosti 1Foto: Vlada Velike Britanije

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson rekao je danas da je mnogo pitanja ostalo bez odgovora nakon događaja u Banjskoj, kao i da Beograd mora da doprinosi istrazi jer za napade na policiju nema nikakvog opravdanja.

On je na pitanje lista Nova koliko događaji u Banjskoj mogu da utiču na spoljnopolitičku poziciju Srbije rekao da oni predstavljaju stvarnu pretnju regionalnoj stabilnosti, a da tako nešto u današnjem svetu niko ne želi.

„Međunarodni partneri Srbije prate situaciju i nadaju se da će Srbija, imajući u vidu njen značajan uticaj na zajednice na severu Kosova, odigrati odgovornu ulogu – i na smirivanju trenutne situacije i u pomaganju da se pronađe put ka stabilnijem odnosu sa komšijama“, rekao je Ferguson.

On je dodao da međunarodna zajednica nastavlja da radi sa Vladom Srbije i organizacijama civilnog društva na poboljšanju izbornog sistema i uvođenju novih medijski zakona jer iz redova opozicije stižu kritike, naročito na slobodu medija, ali i pravičnost izbora i korupciju u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari