Fillip David: Posledice bojkota su loše

Ostavite komentar


  1. Rekao sam vam izadjimo svi na izbore i pobedimo SNS i tako postanimo evropska Srbija. Niste me poslusali i izgubili smo izbore. Takodje sam vam govorio ne saljite vojsku na Kosovo vec naoruzajte kosovske Srbe Niste me poslusali i izgubili smo Kosovo. Slusali ste zlocinacku komunisticku partiju i Hrvata Josipa Broza takozvanog Tita austriskog kaplara i druge koji su sve vreme radili na izdvajanju Kosova iz Srbije.

  2. A mislite da je sada u skupštini još 5-6 poslanika opzicije više da bi ona bila drugačija, da bi se SNSovci drugačije ponašali. Ja mislim da ne. Jedino bi vučić bio srećniji.

  3. Zlonameran tekst pon zamena teza, podmetanja, poluistina i otvorenih laži. Pozivam autora da navede gde su to predstavnici ‘bojkotaške’ opozicije nazvali ove koji su izašli na izbore izdajnicima, vučićevim plćenivoma itd. Zlonamerno je i to što se bojkot nazivs propalim. Bojkot je potpuno ispunio svoju svrhu, ogolio je prirodu autokratske vlasti, delegitimisao skupštinu što je čak i Vučić priznao ograničivši joj trajanje na godinu dana.

  4. Nedavno sam u komentaru i sam konstatovao da su efekti bojkota loši. Onda mi je neki pametnjaković objasnio dobru stranu bojkota. Nisam prihvatio jer je bilo nesuvislo. Pozvao bih ga sada da svoje stavove ukrsti sa gospodinom Davidom. Iako se sa gospodinom Davidom u malo čemu slažem, mislim da je u pravu u vezi efekata bojkota. Voleo bih da nam gospodin David objasni šta podrazumeva pod „nelegalnim rušenjem sadašnje vlasti“. Jel se on to zalaže za neki državni udar ili kakav oružani ustanak? I da li bi on bio na čelu s puškom u ruci ili bi platio kome da ga zameni?

  5. Srećom pa i pojedinaci poput Davida nikom nisu zanimljivi. Uz dosta propusta AV podržava ogromna večina gradjana Srbije jer iza njega stoje rezultati, radna mesta,putevi,razvoj industrije,vojske,digitalizacija, ulaganje u zdravstvo,podizanje ugleda Srbije, savršena spoljna politika, vraćanje pregovora o KiM. Prema tome, ne postoji opozicija koja može da ga dotakne ukoliko tako nastavi. Još ovakva kompromitivana opozicija. Nikad više oni. Samo novi pametni,obrazovani nekomptomitovani ljudi sa realnim pihvalama,kritikama i načinima kako da se to popravi. Sve ostalo su jalova posla.

    1. „Uz dosta propusta AV podržava ogromna večina gradjana Srbije jer iza njega stoje rezultati, radna mesta,putevi,razvoj industrije,vojske,digitalizacija, ulaganje u zdravstvo,podizanje ugleda Srbije, savršena spoljna politika, vraćanje pregovora o KiM.“
      Daj mi te tvoje naočare da vidim i ja ono što ti vidiš!

      1. I sve je to lepo što si nabrojao, samo Srbi ostaše na dnu po kupovnoj moći, platama i penzijama. U rangu Obale Slonovače. I sve što je izgradjeno izgradjeno je od stranih kredita a ne od domaće akumulacije. Samo si tu sitnicu zaboravio.

        1. Samo ti sedi i čekaj, sad će čike da ti srede najveći standard u Evropi. Ako ni posle 30 godina čekanja na čike taj standard ne stigne, a ti se onda aktiviraj ostavljanjem besnih komentara po internetu. Jer, TI zaslužuješ više! bolje! jače! Jer si TI!

  6. Nije moguce jedinstvo opozicije graditi na prevari,a upravo je to sredstvo navodnih sadasnijih lidera opozicije,poteklih iz DS.Najpre su iz DS pokusali da ozive koristeci vestacki stvorenu popularnost drzavnog sluzbenika-ombudsmana,a onda ih je nadmudrio stavljajuci se u slzbu Djilasa.Najveca prevara je navodni ‘Ugovor sa narodom.’Apstraktni ugovor bez ikakvog sadrzaja,a sam po sebi je nemoguc.Normalno je bilo da se zakljuci ugovor izmedju relevantih opozicionih stranaka i pokreta.Tu su bili kao nesporni DS,DJB ,Dveri i Narodna stranka koji su imali svoje poslanicke klubove,a bile su i ostale opozicione.Moglo se prihvatiti i polticko vodjstvo Djilasa i Jeremica i njihovij stranaka,kao subjekata koji raspolazu materijalnim sredstvima.Moglo se racunati i na nekoliko lokalnih pokreta.Ali umesto jednog takvog ugovora bivsi ombudsman,Djilas i Jeremic su pozivali parlamentarne strake da im se pridruze,ali bez ikakvog utvdjivanja prava i obaveza,a posebno bez ikakve garancije u pogledu ucesca u buducoj vlasti.Upravo zbog toga je sve ovako trulo u opoziciji.U svemu ovome nije mala odgovornost N1,koja bira svoje favorite,a jednostavno eleminise ostale.

  7. Koji program i kadrove ima SNS, SPS ? Program je Ustav i zakoni Republike Srbije, kadar je svako ko je čestit, vredan, odgovoran čovek. Sve ostalo je spin za očuvanje sadašnjeg stanja. Da li neko pominje bele listiće i njihovu odgovornost za posledicu koju su uzrokovali ?

Ostavite komentar


Politika

Ko je Novak Nedić : Deset godina na funkciji generalnog sekretara Vlade Srbije, uprkos brojnim aferama 10

Ko je Novak Nedić : Deset godina na funkciji generalnog sekretara Vlade Srbije, uprkos brojnim aferama

Dosadašnji generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić ostaje na toj funkciji i u novoformiranom sazivu izvršne vlasti sa Milošem Vučevićem na čelu. Upkos aferama zbog kojih ga je opozicija prozivala, sumnjivim vezama sa grupom Veljka Belivuka, Nedić može da se pohvali činjenicom da se tačno 1. maja navršilo deset godina od kako je na jednoj od najvažnijih funkcija u vladi Srbije, mestu generalnog sekretara.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.