Samoopredeljenje: Napad na prvu kosovsku vladu koja nema ministre pod kontrolom Beograda 1Koha/Kosovo onlajn

Pokret Samoopredeljenje reagovao je posle masovne tuče poslanika Skupštine Kosova navodeći da ih „organizovani kriminal ne mogu sprečiti da uvedu red i ustavnost na Kosovu“.

Pokret Samoopredeljenja je na Fejsbuku istakao da dok je premijer Kurti govorio o situaciji na severu Kosova, opozicija je poput nasilnika napala ministre i premijera.

„Organizovani kriminal i ispružena pesnica nas nisu sprečili da uvedemo red i ustavnost na Kosovu. Dok je premijer Aljbin Kurti držao govor o borbi Kosova za proširenje reda i zakona na severu zemlje, pojedini poslanici DPK su pesnicama, poput bande nasilnika, napali premijera i ministre Kosova“, napisali su iz Pokreta Samoopredeljenja.

Oni su tom prilikom insinuirali da je prethodne vlade „kontrolisao“ Beograd i da je napad osledio u vrlo osetljivom trenutku.

„Ovaj napad se vrši na prvu vladu Kosova, koja nema ministra ili zamenika ministra pod kontrolom Beograda. Ovaj napad se dešava upravo u važnom trenutku diplomatske konfrontacije između Kosova i Srbije. Ovaj napad je usledio kao koordinirana akcija između različitih ogranaka iste bande: neki od njih sebe nazivaju poslanicima, neki novinarima, a neki demonstrantima. Ali Kosovo će ići napred u konsolidaciji svog državljanstva, uprkos takvim napadima. Pokret Samoopredeljenje ostaje posvećena i privržena pravdi i zločinci koji su naneli štetu društvu i našoj zemlji kako bi se nepravedno obogatili, neće biti amnestirani“, poručili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari