Šta je Kurti govorio neposredno pred tuču i polivanje vodom? 1Foto: Twitter/@albinkurti

Pred tuču u kosovskoj Skupštini, kosovski premijer Aljbin Kurti, pre no što će biti poliven vodom, govorio je o nalogu za hapšenje Milana Radoičića, kao i navodi da će se 25 odsto policajca povući sa severa Kosova.

Kurti je rekao da je nalog za hapšenje Radoičića, po njegovim tvrdnjama, uklonjen pet dana nakon dolaska Kurtijeve vlade.

Govoreći o deeskalaciji situacije na severu Kosova, Kurti je izneo podatak da 25 odsto policajca se ne povlači sa severa, već će biti „raseljeni unutar opštinskih objekata“, prenosi Gazeta Insajderi.

„Nemamo povlačenje kosovske policije. Svi policajci koji su na severu Kosova su na severu Kosova. Imamo 25 odsto raseljavanja policije unutar opštinskih objekata. Nijedan policajac ne izlazi iz zgrada da bi došla na jug. 547 srpskih policajaca podnelo je ostavku za jedan dan. Danas govorimo, tamo ima preko 800 kosovskih policajaca, ne samo Albanaca. Pet dana posle naše pobede pobedili smo na izborima 14. februara 2021. Pet dana kasnije, bivša Vlada, pre nego što smo mi postali formirali vlast, za njim je skinuta poternica. Sa druge strane granice u Srbiji nalazi se hotel Kopaonik“, izjavio je Kurti.

Tokom govora Kurtiju je na govornicu opoziciona poslanica ostavila transparent na kome je kosovski premijer prikazan kao Pinokio.

Posle toga ga je polio vodom poslanik Demokratkse partije Kosova Mergim Luštaku, kojeg  ga je potom flašom gađao zamenik premijera Besnik Bisljimi.

https://www.danas.rs/vesti/politika/tuca-poslanika-u-skupstini-kosova-kurtija-polili-vodom/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari