Fizički sprečavani da daju potpis podrške Jankoviću 1

Jedan od niza pokušaja sprečavanja građana da daju potpis podrške kandidaturi Saše Jankovića za predsednika Srbije, dogodio se danas u Kovačici, saopšteno je iz njegovog izbornog štaba.

Naime, ispred prostorija u kojima je bilo organizovano prikupljanje potpisa, grupa neidentifikovanih muškaraca blokirala je ulaz građanima. Fizički ih je, uz pogrde i povike, sprečavala da uđu u prostorije i daju svoj potpis.

Policija se odazvala na poziv uplašenih građana ali i odbila da napravi zapisnik o intervenciji.
Kako se navodi u saopštenju danas je prvi dan prikupljanja potpisa podrške kandidaturi Saše Jankovića.

“Uprkos brojnim pokušajima opstrukcije, već do popodnevnih časova na hiljade građana širom Srbije se okupilo kako bi svoju podršku Jankoviću overili i pred notarom”, zaključuje se u saopštenju.

S druge strane Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su netačni navodi pres službe Saše Jankovića da policija nije sačinila zapisnik o intervenciji u Kovačici prilikom prikupljanja potpisa za
njegovu kandidaturu.

Policija je odmah sačinila zapisnik o prijavljenom događaju i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da nema elementa krivičnog dela.

Pripadnici Ministarstva intervenisali su na poziv predsednika opštinskog odbora Demokratske stranke koji je tvrdio da su ih četiri osobe uznemiravale, između ostalog i jednu građanku koja je došla da podrži kandidaturu Jankovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari