"Formalizovanje postojeće saradnje SNS i desničarskih organizacija": Dobrica Veselinović o stvaranju Srpskog bloka normalnosti i pristojnosti 1Foto: Printscreen/YouTube/N1

“Najavom formiranja Srpskog bloka, pristojne i normalne Srbije, Aleksandar Vučić konačno je otkrio da postoji plan da se formalizuje ono što već postoji. A to je saradnja i koordinacija između raznih desničarskih organizacija i stranaka i Srpske napredne stranke”, kaže za Danas Dobrica Veselinović , funkcioner “Ne davimo Beograd”.

Prema njegovim rečima partije, kao što su Dveri, Zavetnici, DSS ili pak opskurni projekti kao Miša Vacić, Levijatan i huliganske grupe, sve ove godine idu paralelno sa politikom SNS i na različite načine je podržavaju.

“Sasvim je prirodno da se oni svi ujedine u jednu organizaciju i slede primer preletanja Aleksandra Šapića, kako bi jasno i transparentno ponudili svoju politiku građanima, umesto dosadašnjeg dezavuisanja i sakrivanja”, ocenjuje Veselinović, a njegov stranački kolega Radomir Lazović dodaje da Vučićeva politika ima samo jedan cilj, da obezbedi da on, njegova porodica i ljudi bliski srpskoj naprednoj stranci pribave što veću korist i sačuvaju moć.

Prema Lazićevim rečima sve drugo je PR i zamajavanje ljudi.

“Niti je njima stalo do ljudskih prava, niti do nacionalnih interesa, već da sebi bliskima omoguće da za njih zakoni ne važe i da se bogate na ušrb javnog interesa. Ako to imamo na umu zaista je nebitno kakvu novu političku orgizaciju oni prave. Jedini izbor i pravi put svake opozicione stranke i organizacije u Srbiji mora biti suprotstavljanje ovoj politici destrukcije”, napominje Lazović.

Za Miloša Pavlovića, funkcionera Narodne stranke Vučićeva najava stvaranja novog političkog bloka je još jedan pokušaj uspostavljanja dvostranačkog političkog sistema koji ima za cilj da taj blok čine samo one stranke koje će u potpunosti sprovoditi istu politiku po pitanju važnih nacionalnih interesa, a ta politika bi se podudarala isključivo sa interesima evropskih sila.

“Prostim rečima radilo bi se o bloku koji će isključivo sprovoditi politiku koja će omogućiti opstanak Aleksandra Vučića na vlasti, uz podršku zapadnih zemalja. Dakle sve suprotno od onoga što Aleksandar Vučić sada izjavljuje.To je naravno pogubno, jer to dovodi do potpunog urušavnja političke scene, njene strukture i faktičkog postojanja samo jedne stranke, dok ostale nastale u poslednje četiri godine dolaze u situaciju da budu konkurentni SNS. Mislim da mi nismo društvo koje može da ima dvostranački sistem, navodi Pavlović.

On podseća da je uvođenje dvostranačja pokušao Miki Rakić sa Srpskom naprednom strankom i Demokratskom strankom.

“Vučić je dolaskom na vlast to zloupotrebio i uništio tada postojeće stranke”, zaključuje Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari